Član
Pozdrav,treba sam da ugradim cd player u auto.E sad jedino sto ne znam je kako pronaci + i - u autu,na radiju znam koja je zica ali treba mi pomoc kako da pronadjem u autu.Gledao sam da neki pronalaze zice preko sijalice?
Hvala druze,odlicno si objasnio sad mi je jasno sve,jedino moram nabaviti prifer 12v jer ovaj sad mi je 100-220v.Briferom pronadji plus bar ti to nije tesko. Spojis jedan kraj na golo zeljezo, saraf ili nesto slicno, drugim.krajem trazis zicu na kojoj svijetli brifer. Minus trazis tako sto jedan kraj brifera zakacis na pronadjenu zicu plusa i trazis ponovo zicu na kojoj svijeti. Ta zica je minus (masa)
Da najlakse je platiti to je najmanji problem,ovdje kod mene uzimaju stvarno sicu 5 eura,ali mene druze ovo zanima da radim oko auta pa se pomalo ucim,a ne mogu nista zeznuti sad posto mi je maha sve objasnio,a dosad sam sjebao barem 100 uredjaja popravljajuci i vrijednjih od radijaOdes autoelektricaru i za sicu ti rijesi, ako okrenes polaritet mogao bi cd plejer da ode pa-pa
Moze li biti do zica sto,jer sam stavio na zice one buksne iz napajanja racunara sa zicom umjesto dzekova jer dzekove nijesam dobio uz radioSpoji ga debljim kablovima direktno na akumulator, plus i minus samo, da vidis hoce li upalit
Ako upali, do instalacije je, ako ne upali, trazi drugi
Nijesam mogao nikako ,sve sam uradio kako si mi rekao i sve tacno spojio mozda je od ranije bio pokvarenJebo si ti tom radiju majku.
Dodjes sad covjeku playerKako si spojio zice na radio? Odakle ti sema da znas gdje je plus gdje minus? Ili si to samo onako pospajao ofrlje