Udes u TZ 307 vs Golf 5

Udes u TZ 307 vs Golf 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
Kako se slabo krecem po gradu poso kuca poso, pa nisam u toku, danas sam saznao i vidio kola.

Kazu da je Pug presao na magistrali preko ostrva izmedju bandera u kontra traku i frontalno se sudario sa Golfom 5.

Kako je vozac Puga neki mladji klinac koji je tek polozio ja ga nikad u zivotu niti cui niti vidio, ali cujem od nekih danas da se od kako je prije mjesec dva dobio Pezoa konstantno kurcio, gasovo, divljo i eto zaplatio nakraju. Sa njim u autu je bio i neki njegov prijatelj, obadvojca su teze povrjedzeni a jedan od njih je u komi i bore mu se za zivot. Ovo sam danas cuo na kafi, pa eto ko ima od mladje raje da ih zna neka kaze sta je bilo da ne bude da nesto lupam, ovo je cisto carsijska.

Momka i curu koji su tesko nastradali u golfu 5 poznajem, dobar momak regulara, vozio se laganini sa curom i eto snaso ih belaj. Njih dvoje su van zivotne opasnosti.

Crnjak...

2005627280217646978_rs.jpg

2005671116465153288_rs.jpg

2005673972254127986_rs.jpg

2005697854509354427_rs.jpg

2005607736233263487_rs.jpg

Svako kroji svoju sudbinu, i mislim zaboli me ko je ovde kriv, ali mi je pravo zao sto su nastradali i ove slike postavljam i sve ovo pisem u nadi da ce vas malo potrest ove fotke, i spustit na zemlju. Mislim obadva auta su nova, znaci, nije da je nekom kugla otpala il nije valjala krajnica pa izletio, ovo je cisto velika brzina i mozda alkohol il ko zna sta... :icon_sad::icon_sad::icon_sad::icon_sad::icon_sad::icon_sad::icon_sad::icon_sad:

Crnjak zesci, zelim im da se sto prije oporave.

Član
I ja sam chuo samo za ovo, takodje mahalsku verziju, da su se trkali ili sta vec pa neko potkacio nekog, ovo tvoje ima vise smisla.

Legend
Ovaj jedan, maloprije sazna, od moje drugarice rodjak prvi, on je vozio PUG-a, i u komi je, suvozacu operisane noge.

Legend
09.03.2008.
Kod mosta Pasarela u Tuzli
U sudaru teško ozlijeđen 19-godišnjak

Ervin B. (19) iz Tuzle zadobio je teške tjelesne ozljede u saobraćajnoj nesreći koja se preksinoć, pola sata iza ponoći, dogodila na južnoj magistrali u Tuzli kod mosta Pasarela. Vozeći automobil „pežo 308“, on se sudario s vozilom „golf A5“, kojim je upravljao Miralem H. (24), također iz Tuzle.

Vozač „golfa“ prošao je s lakšim tjelesnim ozljedama. Lakše tjelesne ozljede zadobila je i suvozač u „golfu“ Nedžida F. Nakon udesa, koji se, prema tvrdnjama očevidaca, dogodio zbog neprilagođene brzine, oba automobila udarila su u zaštitne žardinijere, koje su ih zaustavile da ne završe u koritu rijeke Jale.

Nakon udesa, vozilo Hitne pomoći povrijeđene je prevezlo u tuzlanski Univerzitetski klinički centar, a na cesti su ostali mnogi tragovi plastike i drugih dijelova oštećenih automobila. Uviđaj su obavili pripadnici Odjela kriminalističke policije MUP-a TK zajedno s dežurnim kantonalnim tužiocem Nihadom Halilčevićem.

A. Mu.(Avaz)

Član
sve netacne info...

vozac ervin begic ima 18 godina moj skolski prijatelj... skoro dobio tog pug-a prema policiskom izvjestaju je izgubio kontrolu nad vozilo presao u suprotnu traku i udario u golfa 5... vozac pezoa ima slomljenu nadkoljenicnu kost i imao je operaciju isti dan i van zivotne je opasnosti ali s teskim tjelesnim... suvozac puga je bio u komi i na aparatima ali se polako budi i skidaju ga s aparata tako da oporavak pocinje a ima teske povrede glave... u golfu momak je odbio lakse povrede glave a djevojka je imala otvoreni prelom skocnog zgloba i imala je operaciju iste veceri... svi su zadrzani u bolnici sem vozaca golfa...

auta su totalno smrskana i nebi reko da se mogu poravit ali jedna pozitivna info da su se svi air bagovi otvorili i u golfu i u pezou... i zavjese i bocni iz sjedista i prednji bukvalno svi... jos da su bili vezani niko nebi imao ogrebotine... to vam je ljudi kad vozite nova kola racunaj duplo sigurnija.. da su se ovako tesko sudarile dvije dvojke golfovi svi bi izginuli :)

Legend
Pa dobro ja sam bio naj blizi, to o povredama sam znao ali nesto mi crno tipkat do u detalj, nisam znao da se budi iz kome i to mi je drago.

Jbga cjela carsija tvrdi da je momak gasovo Pezoa, pa sad ko ce ga znati.

Član
daki je napisao(la):
Pa dobro ja sam bio naj blizi, to o povredama sam znao ali nesto mi crno tipkat do u detalj, nisam znao da se budi iz kome i to mi je drago.

Jbga cjela carsija tvrdi da je momak gasovo Pezoa, pa sad ko ce ga znati.

hmmm teska je definicija gasovanja danas... sva auta su brza i saobracaj dosta brzo tece... recimo dovoljno je da su obojica isli po 70-ek koliko je ogranicenje opet je moglo doc do ovakvog sudara... problem je sto brzina nije bila prilagodjena uslovima na cesti... po meni je to jedini razlog... da podsjetim tu noc su padali kisa i snjeg skupa i bilo je preklizavo... da je uso 70 u onu krivinu koliko je ogranicenje nije imo opet sanse da je prodje... ajde da ne duzim zelim samo rec da netreba bacat drlje i kamenje po momku jer se moglo svakom desit i pijanom i trjeznom i brzom i sporom jer svi znamo sta je plavi most i koliko je tu zivota ostalo...

Član
Neiskustvo, kako neko napisa, da su bili vezani, vjerovatno bi sasvim solidno prosli.

Jer koliko vidim, "skoljke" oba auta su ostale gotovo netaknute.
A i auti imaju ak se ne varam 5 NCAP zvjezdica, tako da...

Član
sve neki poznavaoci automobila, a ovo P 308....
malom metak u čelo, po kratkom postupku...kud ne poginu kloc...

Član
johntra je napisao(la):
sve neki poznavaoci automobila, a ovo  P 308....
malom metak u čelo, po kratkom postupku...kud ne poginu kloc...

zasto metak u celo... to si ti bezgresan... joj sto mrzim ovakve komentare... ne zeli zlo drugom pa ni tebe zlo pratit nece, cini dobra djela i nadaj se dobrom...

Legend
@Pike_gti

Da upravo ne prilagodzeni uslovi voznje, slazem se to je to. Jos ako je bilo klizavo, jbga crnjak..

Član
Nek vozacu pug-a ovo bude zivotna skola sta drugo reci...zao mi je bilo koga ko nastrada,jer sam imao slicnu nezgodu 94 kad sam polozio...Nezgodno je ovo sto se "djeci" daju ovakva auta i strojevi a tek su polozili,adrenalin puca,i onda samo po gasu....
@pike
da je momak vozio kako treba po tom vremenu nebi nista bilo..vidis kako su auta slupana morao je voziti dosta brzo da dodje do ovoga....zao mi je sto je nastradao ali da je davao gasove..jeste...neiskustvo je uzelo svoj danak...godine,adrenalin,mogu ja sve itd....sretan oporavak mu zelim..i ovaj momak u Golfu i njegova djevojka nek se sto brze oporave..steta ce se vec nekako nadoknaditi...[/i]

Član
Šta reci na ovakve dogadjaje vec neiskustvo i frajerisanje po gradu...
Klinci sjednu u tatino auto koje je naravno jako i misle da su sumaheri.
Odma se svi naloze kolko ko moze proci pod plavim mostom jer slusaju carsijske price da se
prolazi po 160-180 km na sat.
Jos kad tu dodas koji promil alkohola + par mjeseci sumaherstva desi se ovakva situacija..

Zao mi je momaka skroz al valjda se neko opameti kad vidi sta se moze desiti.

Sretan im oporavak...

Član
smajke je napisao(la):
Odma se svi naloze kolko ko moze proci pod plavim mostom jer slusaju carsijske price da se
prolazi po 160-180 km na sat.

Eh ovo je glavno. Svi cuju price o tvom tipu ,celinoj kromi, nurijinom golfu, hukinoj dvici itd. itd. o prolijetanju pri blesavim brzinama dole, pa ono, kad su oni mogli u necem toliko starom, sto ne bi i mi u ganc novom autu. A to koliko je love utroseno bilo u ta auta da to mogu uraditi, to niko ne konta. Ali jebiga, svakome se moze desiti :(
Akobogda budu svi ok

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.