menjic je napisao(la):Pa eto fina su to iskustva i objasnjenja.
Samo sto meni sad iz tvog posta dodje da uzmem oboje
Ja mislim kad bi na papir sve fino popisao da bi doslo isto samo je pitanje sta se kome vise svidi ili sta je lakse naci kod nas ili ...... sto ja rekoh daj oboje
A tacno mozel se nitro ugraditi na turbo motor ?
Mrva je napisao(la):Ako je u pitanju tvoj vr motor ja bi definitivno turbo... Ako su vec finansije problem onda cekaj kraj sezone i polako onda, daleko je april, maj!!
Esso i da je htjeo nije mogao vise snage sa farbickim blockom izvuc dok ti imas dosta vise prostora
Prepostavljam da Ibiza nije tvoj every day car tako da...
Izvini, moja greskaesso_sa je napisao(la):Mrva je napisao(la):Ako je u pitanju tvoj vr motor ja bi definitivno turbo... Ako su vec finansije problem onda cekaj kraj sezone i polako onda, daleko je april, maj!!
Esso i da je htjeo nije mogao vise snage sa farbickim blockom izvuc dok ti imas dosta vise prostora
Prepostavljam da Ibiza nije tvoj every day car tako da...
moram te ispraviti, mogao sam ja izvuci jos snage ali nisam htio. Izabrao sam da ostavim motoru malo rezerve posto auto vozam svaki dan
Jedan covjek sa istim setupom kao i ja, izbacuje 315 ks
Mrva je napisao(la):Izvini, moja greska
Zaboravio sam, to si mi i rekao prosli put.. Svejedno, on ima dosta vise prostora. Ja sam gledao po 430 sa fabrickim blockom
Kako god, turbo je moj izbor :icon_twisted:
idosa je napisao(la):Ja mislim da je turbo sistem dosta dugotrajni, dok nitro sistem i nemozes bas na svaki motor stavit... :icon_smile:
Al opet je kako je se financijski
To da.. mjenjac je prica za sebeesso_sa je napisao(la):Eh, tako
A ako je VR u pitanju, onda definitivno turbo a i to ce sasvim sigurno dovesti mjenjac, lamelu, prenos snage na cestu do krajnjih granica pa ce osvanut jos "neocekivanih" troskova :lol:
Za VR sa turbom I nitrom bi se opet, moralo krajnje ozbiljno pristupiti rjesavanju sigurnog i pouzdanog prenosa snage na cestu. Kada bi se takav motor ostavio na stock mjenjacu i trapu, sve bi odletilo u 3 pm vec kod prvog pritiska na "dugme" :lol:
idosa je napisao(la):esso_sa je napisao(la):idosa je napisao(la):Ja mislim da je turbo sistem dosta dugotrajni, dok nitro sistem i nemozes bas na svaki motor stavit... :icon_smile:
Al opet je kako je se financijski
Mozes ti staviti na svaki motor ali svaki motor ima svoju granicu koliko nitra moze maksimalno progutati
Slazem se, ali sto ja hocu da kazem je da ima motora koji nikako to nemogu radi slabog kvaliteta izrade motora zapravo moze se ugradit al ga ispali triput i mijenjaj motor koju god da kolicinu protoka mu dao.
trizex je napisao(la):kupim kompletan prednji kraj nekog turbaka zajedno s elektronikom i svime i dobijem motor koji je fabricki spreman za turbo a mozda ostane i para za remap