Strano vozilo u BiH,sta je potrebno?

Strano vozilo u BiH,sta je potrebno?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ovako,jel zna neko sta je potrebno za osobu da bi upravljala sa stranim autom (Slo auto) u BiH sa bosanskom vozackom,cujem price da treba međunarodna punomoć-tko izdaje tu punomoć?Kod nas u USK-u nema ili ne prakticiraju sa kaznjavanjem bar koliko sam ja upoznat sto se tice ovakvog slucaja p ako neko zna nesto tacnije ili ima takav slucaj neka kaze :icon_smile:

Član
xxfmanxx je napisao(la):
ja sam medjunarodnu vozacku vadio u bihamku i trajala je 6 mjeseci.

Ma kakva vozacka dok bi je stari izvadio istekla bi registracija auta i u rashod :D jel se ko susretao sa punomoć i to :icon_rolleyes:

Član
Da se legalno može ne bi bilo sto auta registrovanih u čitavoj Bosni...a i Hercegovini...možeš izvaditi bilo kakvu punomoć, ali si opet u prekršaju...100 maraka, krivična prijava, oduzimanje vozila.

Član
Treba ti punomoc . . . samo . .
punomoc ti je od 50 do 100 km
sve zavisi kakva je i uredno prolazis policiju ;)

ja sam prosle godine vozio stranca i ove isto pola mjeseca
iz njemacke auto AIC tablice tako nesto nezz . . . uglavno
nabavis punomoc i to je to

Član
Kenno je napisao(la):
Da se legalno može ne bi bilo sto auta registrovanih u čitavoj Bosni...a i Hercegovini...možeš izvaditi bilo kakvu punomoć, ali si opet u prekršaju...100 maraka, krivična prijava, oduzimanje vozila.

:lol: dodji u usk pa vidi koliko je "stranaca" na cesti i ja jos nisam naisao na cojeka da kaze platio kaznu a akamoli oduzeli auto :D veceras sam zvao poznanika murjaka kaze mi da bi bilo dobro medjunarodna punomoc kazni nema jer ne tolerisu i ako bude kakva to je u slucaju ako dodje do cega bitno da je auto reg i ispravno za promet tako da sutra pravim punomoc igas :D :D

0g1 je napisao(la):
Treba ti punomoc . . . samo . .
punomoc ti je od 50 do 100 km
sve zavisi kakva je i uredno prolazis policiju ;)

ja sam prosle godine vozio stranca i ove isto pola mjeseca
iz njemacke auto AIC tablice tako nesto nezz . . . uglavno
nabavis punomoc i to je to

netreba da je međunarodna :icon_question:men rece murjak da je kao bolje da je međunarodna,,,ima ovdje jedan murjak na forumu nebil se javio da potvrdi :lol:

Član
Ja vozim SLO table s nasom vozackom pito u stanici sta treba. Naljepio samo SLO naljepnicu iza posto nije bila i izvadio punomoc za svaki slucaj zaustavjlali me i u doboju i Banja Luci. A kad sam dobio auto zaustave me bez punomoci sam prekontrolisali da li je ukradeno vozilo i nista vise. A posto je auto na rodjaku punomoc izvadili (kod notara) placeno 5 KM

Početnik
Svake godine po mjesec,neka i mjesec ipo vozam auta njemackih tablica.Obisao pola bosne i zaustavljali me al niko nista.Nit imam medjunarodnu nit punomoc. ;)

Član
,napravicu punomoc na starog za svaki slucaj nikad neznas kakav drot moze biti :icon_rolleyes: hvala svima na odg ;)

Član
Dok ne naletis na nekog drota koji ima pola čiste u glavi. Domaci drzavljanin NE MOZE upravljati stranim vozilom, osim ukoliko nema dvojno drzavljanstvo i prebivaliste na podruciju drzave u kojoj je registrovano auto. Znaci nikakva punomoc ne dolazi u obzir. Mozes upravljati jedino ako je vlasnik auta u tome trenutku na teritoriji BiH, a to moras i dokazati.
Koristenjem strane robe u domacem prometu ( i auto je roba ) činiš prekršaj iz člana 17. Zakona o carinskoj politici BiH, za koje je predviđena kazna od 200-8.000 KM, obavezno oduzimanje robe koja je predmet prekršaja ( auta )

Član
Tiburon je napisao(la):
Dok ne naletis na nekog drota koji ima pola čiste u glavi. Domaci drzavljanin NE MOZE upravljati stranim vozilom, osim ukoliko nema dvojno drzavljanstvo i prebivaliste na podruciju drzave u kojoj je registrovano auto. Znaci nikakva punomoc ne dolazi u obzir. Mozes upravljati jedino ako je vlasnik auta u tome trenutku na teritoriji BiH, a to moras i dokazati.
Koristenjem strane robe u domacem prometu ( i auto je roba ) činiš prekršaj iz člana 17. Zakona o carinskoj politici BiH, za koje je predviđena kazna od 200-8.000 KM, obavezno oduzimanje robe koja je predmet prekršaja ( auta )

nisam od juce tako da ne nasjedam na takve "zakone" :D evo i jutros sam pricao s likom iz mupa kaze samo punomoc :lol:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.