staro ko' grchka mozhe lock

staro ko' grchka mozhe lock

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
RE: SPUŠTANJE AUTA

e pa Sneki nisam te odmah skontao
hm ovako kada se meni digne tebi se spusti je li to

ehhehehehehehehhehe

Član

Po meni rezanje nije preporucivo jer VOZIS DJECU! Traziti kakve sportske opruge, i to je to, amori ce trpiti,al nista pretjerano! Mislim da bi 15-ke sa nekim manjim profilom legle bez problema! Gewinde su jako skupe,a i tesko ih je naci kod nas...Ima na marketu se neke prodaju polovne,a to je opet pitanje,u kakvom su stanju i dal je navoj sjeban!

Član

E ovako drug...gewinde ti idu skoro sve oko soma Eura, manje vise koaj stotka, zavisi za koji tutach, ali to ofirna cijena...

Papanski nacin je da uzmes te svoje opruge i otkines im krug-dva, bit ce spusten za 0 marki, ali prakticno nisi dobio nista, hoce biti nizi, ali ce jednako pepati kao i sada, samo dosta nize jer si mu uzeo koji cenat visine... Usto ako mislis cak i kupovat opruge, pazi da ne bude od nekih 25-30mm nize, jer ce ti amortizeri trpiti zato sto ce cak i kad je prazno auto uvijek biti pod kompresijom, odnosno stisnuti, dakle skracujes mu podobro vijek trajanja ( da ne pridodajemo tome nase divne ceste koje ionako dodju amortizerima glave )

NAjbolje rijesenje je i ono skuplje, dakle uzeti cijeli kit i opruge i amortizere i miran si...

Shto se tice struganja, komotno 16-ske mogu uci, vise treba da te brine offset felne i sama debljina gume da ne bi cesala ili od unutarnju stranu blatobrana ili od amortizere i slicno...

Nadam se da sam barem malo pomogao...

Član

e pa to me interesuje...znachi nishta rezat opruge samo kake' sportske uzet...al' kolko' cu izgubit na amortizerima i hoce li mi biti pretjerano tvrd laicki hoce li bubrege odbijat' ;)

Član

Cuj, skratis/kupis krace opruge, i amortizere postojece uzmes i skratis, sam si rekao da nemas trkackih ambicija s dizelom.

Član

nemam ali mi je na prvom mjestu sigurnost shta god da uradim... kolko' je sigurno to rezanje opruga i amortizera to me interesuje, a spustio bi ga definitivno ruzhan vako odignut pravo ;)

Član

Pa rezat amortizere ipak nije pozeljno u kucnoj radinosti, al princip je iduci - skratis mu cijev, narezes novi navoj, i on bude cm, lupam sad, 1 cm kraci. To znaci da ce sabijati opruge 1 cm vise, i auto ce biti nize. Opruge trpe vise, amortizer ne, skratis opruge ili uzmes krace, za jos 1 cm, i dobio si vec 2 cm (1 na amort, drugi na opr) a ne trpi ti nista od to dvoje vise od predvidjenog. A vazda je bolje uzet oprugu koja je predvidjena da bude kraca, tako napravljena itd. nego rezati, ili grijati, samo ti govorim kako moze da se uradi ;)

Član

Rezat amor je totalna glupost! Bar za mene, opruge i nije nesto strasno rezati,al u tvom slucaju nebi nikako radio! Kupi nize opruge i to je to! Bit ce nizi, to je sto ti treba! Krut ce biti ovisno o oprugama!+ Kruci mora biti nego prije jer tu idu 15-ke! Opruge ako odrezes dobit ces nizi efekat,al zato zaboravi da smijes trpat auto, jer ce leci do kraja i strugat na sve strane!
Po meni jest najbolja komp, gew+opr,al je poskupo, tak da je najbolje rijesenj opruge!

Član

A zasto je glupost rezati amort? Prokontaj malo. Skratis mu lozu, das malo parica pa ga i repariras i pritom odradis da bude tvrdji, i dobio si dobar, kraci amortizer.

Član

Stavi vece felge, ne diraj opruge, pusti se spustanja. Neces dobiti gotovo nista, sam ti mogu otkazati amortizeri nakon nekog vremena. Jedino ak ces kupiti paket za spustanje nekog tunera, al to je dosta para...

Član

KAkvo skracivanje amortizera, ne bi si to ja radio an autu i stime vozao nema sile bozje...

Najbolja solucija je kao sto sam rekao kit uzet od tunera nekog, ili eventualno vece felne, krace opruhe, nista rezat...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.