vjeruj mi edo, sve su opcije davno razmotrene...
osnovni problem je da kada se zeli zatvoriti javna cesta, mora postojati adekvatna zaobilaznica..
u ovom slucaju, cak iako se zanemari neuslovnost prostora za manifestaciju ovog tipa, ta cesta je prakticno jedini prilaz jednom kompletnom naselju na drugoj strani, i u slucaju zatvaranja ljudi bi morali praviti krug od 8-10 km da dodju do svojih kuca (putem preko rajlovca - pored robota)..
vrlo su male sanse da bi policija i ministarstvo prometa i komunikacija dozvolili zatvaranje ceste na citav dan tj. od 7.00 - 18.00/19.00
ne zelim da budem pesimista, jer i ja vec godinama trazim nacin kako organizovati kvalitetnu trku u SA, ali nazalost zelja je jedno a realnost sasvim druga stvar.. ja sam to naucio tezim putem, nakon xxx izgubljenih sati i obilazenja lokacija, sjedenja na sastancima sa kojekakvim ministrima, referentima, predstavnicima policije itd...
kako god, u ovih dan, dva cu opet otici na tu lokaciju i na licu mjesta pogledati sta je izvodljivo, ali eto, zadnji put sam tuda prosao prije nekih 15-ak dana.. mislim da slika nije puno drugacija nego tad...