Skoda octavia asr

Skoda octavia asr

Pozz raja, evo sad naletim na pricu i kaze lik, da zimi na skodi octaviji iskljuci asr da mu je puno lakse tako voziti! :icon_question: pa ja nesto kontam, jel ne bi trebalo da je obrnuto?:icon_rolleyes: i da zali se da mu u krivini voli cesto pobjeci zadnji kraj,hmmm :icon_eek: samo me zanima sta vi mislite o tome, ja malo u cudu :/

Administrator
a kakve su mu gume pozadi... koliko brzo ulazi u krivine... ja nemam asr na octaviji i nemam nikakvih problema sa bjezanjem zadnjeg kraja, zato sto su dobre gume i zato sto normalno ulazim u krivine... a sad kako on ulazi u krivine ne znam?

Za danas uobičajene motore jakog okretnog momenta sustav regulacije proklizavanja pogona (ASR) nudi više komfora i sigurnosti, posebice na različito prianjajućem ili skliskom kolniku. Sustav regulacije proklizavanja pogona omogućuje postupke kretanja i ubrzavanja pri svakoj brzini bez proklizavanja kotača ili bočnog pomaka.
Sustav regulacije proklizavanja pogona funkcionira samo zajedno sa elektroničkom papučicom gasa (E-Gas) i koristi se senzorima broja okretaja kotača koji pripadaju sustavu protiv blokiranja kotača (ABS). Ako se na nekom pogonskom kotaču utvrdi iznenadan porast broja okretaja (proklizavanje), sustav vrši zahvat u upravljanju motorom, smanjuje snagu motora i sprječava taj efekt.
Regulacija proklizavanja pogona osigurava vuču i stabilnost u vožnji tijekom faze ubrzavanja pri svakoj brzini i time podržava aktivnu sigurnost. Dodatno to smanjuje trošenje guma. Da je regulacija proklizavanja pogona aktivna pokazuje se treperenjem kontrolne lampice u kombiinstrumentu, u rad uključuje i elektroničku blokadu diferencijala (EDS) i sastavni je dio elektroničkog programa stabilnosti (ESP). Deaktiviranje sustava regulacije proklizavanja pogona je moguće preko ESP-Schalter prekidača.

Gume nove Michelin zimske, ne znam tacan naziv,195 65 15, a za ovo asr sam mao u cudu bio....a nasao sam na neu sta je i kako fercera asr ali me zanima jel to iko od vas radio....

to je zimi spas, pogotovo za jace motore koji
imaju viska rpm, ja licno bez asr-a tesko da bi
mogao zamisliti neku normalnu voznju, kod mene je gti
i za voznju uz brdo stvarno mnogo korisna stvar,
ljeti je druga prica i moze usporiti auto prilikom
starta, ali srecom na esp prekidacu se moze iskljuciti,
znaci zimi nista ne dirati a ljeti OFF i puuuunnn,,,

Član
Na starijim autima VW Grupe (Audi, Skoda, Seat, VW), taj ASR skroz lose radi. Tek u zadnju godinu-dvije su ga napravili da radi da valja. Prije se palio i kad treba i kad ne treba, oduzima djabe snagu, cak predjes i preko neravnog asfalta, on konta odmah proklizavanje i pali taj sistem. Ja sam to redovno iskljucivao odmah nakon paljenja auta, jer mi je vazda smetalo. Ako znas voziti, taj sistem zna itekako smetati, bar na ovim starijim autima, gdje reaguje prejako i skroz neugodno.

Sto se tice zadnjeg kraja, to je sad tesko reci. Moze biti da ima agresivan stil voznje, pa izbacuje straznji kraj, il pusta gas gdje ne treba pa mu se to desava.

Član
meni je asr extra zimi, ako si u onim gvojzericama nemas bas osjecaja, jos ako je jace auto...ovako prst u uho. a "prosjecnom" te opreznom vozacu, nece se nikad maltene ni upalit, samo zimi ponekad. a bjezi zadnji kraj, to je do stila voznje onda... ili su mozda ljetne nazad... al eto rece da su michelinke zimske...

Član
asr isto gasim cesto, jer me umalo kostao par puta glave...jako je lose izveden jer oduzima snagu motoru i koci kocnicama...a kad zelis uletiti u raskrsnicu, pa proklizes, pa ti onda oduzme snagu i pocne kociti, a auto dolazi sa boka...a imas 68 konja pa nikako povratiti opet obrtaje da ocepi nego pocne trokirat....puno puta kreshes sva bozanstva i sve vezano za njih sto si ikad cuo, naucio, procitao ili vidio naziv na netu...

Član
meni je taj asr glupost...vozim se sa jaranom u audiju a6 i pritisne ga pravcem njemu se asr pali nidje veze :icon_rolleyes:

Član
vidis tibora, mora coek gasit to sranje, to puca od snage ne moze se obuzdat :D :D
kod novijih auta, naravno sa adekvatnim gumama, nema nekih problema... recimo kad uzmem od starog bas trebam do poda gas pritisnut da se upali, a nije bas slabo 140ks... jest se znao upalit na trenutak na otvorenoj pri preticanju sa punim gasom, ali tada su gume lagano odsluzile svoje, stavljene nove i sve normalno...

Član
pa neces uletavati u raskrsnicu kao dapolazis sa semafora, ono das mrvu gasica, pa polakooo pustas kvacilo....nego ga dignes sa kvacila i pocne klizat :D