Hehe ponovo prica oko skupog odrzavanja koja je davno pala u vodu...Realno gledano, koji noviji auto je jeftino dnas odrzavati? Ako ima takav da kupim odmah? 1,5 DCI motori nisu se pokazali kao dobri zbog loseg goriva...Znam par momaka koji voze vec 3-4 god bez problema ali na svakom sipanju na rezervoar dizela naspu bocicu aditiva i nemaju kvarova...1,9 DCI ili DTI motori su dosta bolji u odnosu na 1,5....Svaki noviji auto sa turbinom ima mogucnost stradanja iste jer auto prelaze nenormalno puno kilometara u kratkom roku itd...Da ne pisem puno, vec je to poznato...Ne mozes ocekivati od auta koje je staro 6 godina i preslo je minimalno 200 000 KM Da bude dobro...Ocekuj anomalije jer mu je vec vrijeme za sarafanje...Ne moze me Bog otac ubijediti da je bolji taj auto od nekog novog auta...Novo je novo...Mi smo imali Skodu Octaviu 1,9 66 KW kupili novu 1999 godine i prodali 2007 godine sa 450 000 KM na satu...Svih tih 450 000 KM je vozio moj otac koji auto cuva i odrzava max...Nikada niti 1 kvar ozbiljnije prirode nije imala...Nakon prodaje presla je jos 30 000 KM dakle 480 000 KM je imala na satu, kada joj je zamjenjena turbina, zamajac i set kvacila...Na svakih 10 000 KM je mjenjano ulje, i sav potrebni sitni inventar koji ide uz to...I na tih 450 000 KM je odlicno isla, nije pusila niti pravila probleme itd... Uz cuvanje i odrzavanje auta moze da zgazi i 500 000 KM bez problema...Moj auto je presao 330 000 KM bez ijednog otvarnja motora, cak sta vise nikada poklopac ventil dekla nije skinut...Toliko o Renualt-u...