rastavljanje farova- golf 2

rastavljanje farova- golf 2

moj problem,, kupio sam kristalne s križom farove (made in tajland :lol:) kojima su ošli plastkice na nosaču fara i na samom faru, sad trebam skinuti šarafe s fara i nosača i odvojiti tako da ostane staklo i iza njega (sam far) a ovo baciti u smeće.. sličan slučaj je imao jedan moj prijatelj i proba na iste tj. slične farove kristalne staviti nosače i te plastike od običnih al kaže da nisu iste rupe u koji šaraf i plastike ulaze tako da ni on nije uspio prebaciti...jel se još itko upoznao s istim problemom??
..sad da li se mogu prebaciti s najobičnijih farova te nosače plastike i šarafi na kristalne?? može li napisati postupak ?? još kad bi slike stavio to bi bilo prva liga ;););););)

Član
_vwfan_ je napisao(la):
moze li se samo staklo prebaciti na fabricki far???

zasto da ne moze,,sve se moze iskombinovat,samo je potrebno malo maste i truda i to je to,,ja sam muku mucio sa socivima skoro 2 sedmice,ko god je vidio rekao je da ne moze. ja sam ih ubacio ipak,tako i ovo,samo sjest razmislit,prokontat i eto ga;)

Član
Logicno bi bilo da moze, samo prebacis stakla s tih na fabricke i imas dobre farove, uzmes onaj industrijski fen, a moze i obicni lagano grijes i odvajs sarafcigerom, poslije silikonom zalijepis to staklo na far :cool:

Administrator
strujaze je napisao(la):
im-mijo-g2 je napisao(la):
nemože to tako, jer obični far nema sjenila u sebi nego na staklu a ovaj far ima sjenila i križ

:icon_question:,kako mislis da obicni far nema sjenila u sebi

jedino ako su ti otisla sjenila na obicnom faru onda nema sjenila a svaki far ima sjenila...

Legend
moj problem,, kupio sam kristalne s križom farove (made in tajland :lol:) kojima su ošli plastkice na nosaču fara i na samom faru, sad trebam skinuti šarafe s fara i nosača i odvojiti tako da ostane staklo i iza njega (sam far) a ovo baciti u smeće.. sličan slučaj je imao jedan moj prijatelj i proba na iste tj. slične farove kristalne staviti nosače i te plastike od običnih al kaže da nisu iste rupe u koji šaraf i plastike ulaze tako da ni on nije uspio prebaciti...jel se još itko upoznao s istim problemom??
..sad da li se mogu prebaciti s najobičnijih farova te nosače plastike i šarafi na kristalne?? može li napisati postupak ?? još kad bi slike stavio to bi bilo prva liga ;););););)

Ko me zvao??? :lol:

ma nerazumite nije mi otišlo staklo ni sjenila i sam far već ono iza njega, one nosače di se štelaju svijetla klimaju mi se platikice i cijeli me far zbog toga klima

Legend
ma nerazumite nije mi otišlo staklo ni sjenila i sam far već ono iza njega, one nosače di se štelaju svijetla klimaju mi se platikice i cijeli me far zbog toga klima

Ukratko... 3 nosaca sto drze kuciste (sjenilo) fara su puknuta ili sta vec. i pitas kako to prepakovati...

postoji nekoliko vrsta farova i fabrickih i sminkerskih, tako da je tesko napamet uputiti te sta trebas uraditi...
haj jos jednom napisi koje tacno ti farove imas ili jos bolje uslikaj ih... pa cemo tako vidjeti sta ce moze uraditi...
moze se prepakovati sigurno, al dok ne vidim ne mogu ti tacno reci... ;)

imam kristalne farove s križom, made in tajland.. kužiš valjaju sjenila i staklo a ono iza otišle one plastikice za šarafe klimaju se i tako da cili far mi klima zbog njih..

Legend
Ma najisplatnije je otici negdje na otpad i da ti oni to iz ostecenih farova prepakuju, istavis im na kafu i to je to...

ma vidi ću još farovi su prelijepi, sad ako ja ništa nenađem unda ću ih prodati i kupiti obične kristalne