Član
Nedavno sam kupio (26. 10 2008.) karambolirani BMW 760li 2005g, 26 000 km....
Slike nakon prvog ciscenja i servisiranja daju naslutiti da ce biti dosta posla oko uredenja novog vozila....Vrijeme je kisovito i nedozvoljava mi da ucinim brze radove koji slijede...Pokrenuo sam motor, i provjerio svu bitnu elektroniku koja radi...Auto ima 26 000 km i steta sto je dulje vrijeme stajao ..Ne stignem pisati ni citati po forumu jer nastojim sto vise s majstorima uciniti posla na vozilu...
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL]
Nastavak radova.....
Danas popodne poslikao sam konacno po danu auto koji radim.
Zadnjih 3 dana mehaniku je radio vrhunski strucnjak iz Skopja kojeg sam pozvao da vodi ovaj projekt. On je snimio situaciju, interventno napravio zahvate da se vozilo moze voziti na kotacima, kratko upalio motor- (hladnjak je napuknuo i nedostaje servo ulja) Lokalni auto- limar uskocio je na par intervencija kada se rezao krov,te neki majstori do kojih sam nosio djelove na popravak i varenje. Moj sin istakao se u ciscenju koze i tepiha kao i usisavanja stakla iz auta.
Popravak i uredenje se nastavljaju nesto manjim intezitetom jer se cekaju djelovi za popravak...
Odabrao sam neke slike izmedu mnogo njih koje imam, pa cu ovisno o interesu forumasa staviti jos slika...
[/
Slike nakon prvog ciscenja i servisiranja daju naslutiti da ce biti dosta posla oko uredenja novog vozila....Vrijeme je kisovito i nedozvoljava mi da ucinim brze radove koji slijede...Pokrenuo sam motor, i provjerio svu bitnu elektroniku koja radi...Auto ima 26 000 km i steta sto je dulje vrijeme stajao ..Ne stignem pisati ni citati po forumu jer nastojim sto vise s majstorima uciniti posla na vozilu...
Nastavak radova.....
Danas popodne poslikao sam konacno po danu auto koji radim.
Zadnjih 3 dana mehaniku je radio vrhunski strucnjak iz Skopja kojeg sam pozvao da vodi ovaj projekt. On je snimio situaciju, interventno napravio zahvate da se vozilo moze voziti na kotacima, kratko upalio motor- (hladnjak je napuknuo i nedostaje servo ulja) Lokalni auto- limar uskocio je na par intervencija kada se rezao krov,te neki majstori do kojih sam nosio djelove na popravak i varenje. Moj sin istakao se u ciscenju koze i tepiha kao i usisavanja stakla iz auta.
Popravak i uredenje se nastavljaju nesto manjim intezitetom jer se cekaju djelovi za popravak...
Odabrao sam neke slike izmedu mnogo njih koje imam, pa cu ovisno o interesu forumasa staviti jos slika...
Dalibor-zg;95375 je napisao(la):Evo jos slika od 2. 11 08......
Dalibor-zg;95382 je napisao(la):Slike 1. 11 2008. BMW 760 Li uredenje....
Mehanicar i moj dugogodisnji prijatelj Dr. BMW= Zoki iz Skoplja u plavom kombinezonu smislja kako dalje....
Kiki se primio usisavaca...Nada se skoroj voznji i pita : " tatice kada cemo se konacno voziti..?? kaj bas moras i krov drugi staviti ili bi mogli jos jedan cabrio ??"
Zarko- auto limar se nada da su klocne dobro slozene te da sused nije posudil trule...
OVAKO JE POCELO:::::::::
Evo slika prvog dana tj. 28 10 2008 kada sam preuzeo vozilo od bivseg vlasnika koji ga je karambolirao...Najtuznije je to sto je cerada bila pored i vozilo je stajalo na kisi nepokriveno ....Vozilo je doslo pogledati mnogo potencijalnih kupaca, neki od njih su otudili dizalicu, alat, drugi telefon,te razne "suvenire " iz auta...cak su potrgali poklopac rezervara da pretoce gorivo....
Prakticki je vozilo vapilo da ga netko spase od propadanja, odnosno od prese ili da otide u komadice...
Vlasnik ga je kupio kod Tomica,vozio par mjeseci, razbio, jasno imao je kasko jer je bio na lizingu i .....
Slike 28. 10 2008.....
Dalibor-zg;95512 je napisao(la):Slike 29 10 2008. BMW 760 li
[/
Slike 3. 11 2008.
U posjet na lokaciju dolazi clan foruma Igi-zg.
Felge koje su bile na vozilu ne mogu se poravnati.
Ciscenje vozila od stakla i vode privodi se kraju...
Dalibor-zg;95534 je napisao(la):Danasnji dan 3. 11 2008 sam cijeli dan izvlacio vodu iz tepiha, po 3 puta vadio cestice stakla, s vlaznom jelenom kozicom cistio kozu i mazao je s specijalnom kremom, sredivao felge od auta i gume,tocio antifriz i ulje koje je nedostajalo,uredivao interijer-posebno one dijelove koji su vapili da ih se namaze s WD 40 ..itd..
Oformio sam 3 nepropusne tende da vozilo zastitim od vanjskih utjecaja i loseg vremena koje najavljuju...
Danas stavio Alpine felge 20" i"slape" te odvezao u servis "Gracin" kod V.Mlake-slike
Dalibor-zg;97768 je napisao(la):Danas je serviser BMW vozila Gracin javio da je izbacio 3 l ulja iz usisa koje je doslo u motor iz razloga sto je vozilo bilo krovirano. To je jedan od razloga zasto motor prije nije htio raditi... Isto me obavijestio da je ocistio svjecice, otvorio grane auspuha i nesto uredio elektroniku te upalio motor koji je radio neko vrijeme (par minuta) ... kiler pusta vodu pa dok to ne rijesim i ventilator koji malo struze onda nakon toga moze motor raditi bez problema. Prije nego sto sam odslepao auto od servisa "Gracin" do limara u garazu osobno sam upalio motor jos jednom i vrlo ljepo i tiho radi....
Slijedeci korak je pricekati slobodni termin kod limara, iz tog razloga je auto spremljen u garazi pored prostora gdje ce se raditi limarija.
Evo slika kada sam ga odslepao do garaze u blizini limara koji ce raditi na autu.....
Nastaviti ce se........
Uskoro..............................nastaviti ce se.......................uskoro....