Član
Jel neko moze da mi pomogne, imam sledeci problem na Pug 307. Kupio sam drugi motor za prskalice farova, jer je moj bio 'zakovan'. Promjenim motoric, ali opet ne radi. Uzmem ispitivac, vidim ne dolazi nikako struja na dzek od motorica. Provjerim osigurac, vidim nije do njega. Provjerim kablove od samog motorica do osiguraca (metodom otpora) da nisu negdje presjeceni/istekani, sve ok. Uradim reset BSI-a, opet nema struje.
E sad ovako, na ovoj slici, kablovi br.1 i br.2 na drugoj strani idu na motoric, a ovdje vidite gdje ulaze. Na njima NEMA STRUJE. Osigurac oznacen na slici je osigurac od motorica prskalica i on je ok, na njemu imam struju.
Do cega moze biti, jel ima neko neku ideju? Dal je moguce da rucica od brisaca ne 'pali' prskalice, da je do nje ili je jednostavno neko prije iskljucio prskalice farova preko dijagnostike. Sta drugo moze biti, jel zna neko?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima!
E sad ovako, na ovoj slici, kablovi br.1 i br.2 na drugoj strani idu na motoric, a ovdje vidite gdje ulaze. Na njima NEMA STRUJE. Osigurac oznacen na slici je osigurac od motorica prskalica i on je ok, na njemu imam struju.
Do cega moze biti, jel ima neko neku ideju? Dal je moguce da rucica od brisaca ne 'pali' prskalice, da je do nje ili je jednostavno neko prije iskljucio prskalice farova preko dijagnostike. Sta drugo moze biti, jel zna neko?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima!