gaga je napisao(la):
kao prvo Mbam nije klasican AV, i super radi u kombinaciji sa nekim AV
Slazem se, jer ga i sam koristim. Ali free verziju. Pokrenem, preskeniram, ugasim. Napredna verzija ima realtime zastitu, i ne volim da imam dvije takve na racunaru, bez obzira da li su kompatibilne. Nepotrebno je to opterecenje. Ako ce taj neko da vrsi bjelosvjetska istrazivanja kojekakvih upitnih stranica...nijedan AV ga spasiti ne moze. Naci cemo mi 5 programa koji mogu raditi jedan uz drugi, ali to ne znaci da je preporucivo da ih sve instaliramo.
Ja se protivim filozofiji "Instaliraj ova 2 programa i nemas brige. Ja sam ih koristio, super su!". Ja bih to preformulisao u "Pazi sta radis i koje stranice posjecujes i nemas brige. I uz takvu filozofiju je maltene svejedno koji AV imas. Vecina free antivirusa ce odraditi posao."
gaga je napisao(la):
i ti probaj zajebat comp sa HiJackom, onda si stvarno inteligentan...
hoce li mi nesto biti ako obrisem reg. entry od google updatea, ili nekog sl. sranja...?
HiJack ne izbaca sistemske fileove u log, tj. one koje su potrebni za rad...
Da, ali izbacuje registry unose. I sta se desi kada izbrises unos nekog, recimo system32 dll fajla, i isti se vise ne pokrece...
Donesi mi svoj racunar, sa 3 klika cu ti srusiti sistem.
Salim se...da ti ja ne bih mlatio, izvoli pregledaj uputstvo za koristenje i razjasnjenje sta znaci koja linija u HijackThis.
http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/tutorial42.html#O1Diag