Problem sa novim kočnicama!!!

Problem sa novim kočnicama!!!

Član
Znaci zamjenio sam Komplet prednje diskove i paknice ( sve Bosch uzeo kontma kvalitet) u dobosima nazad zamjenuto isto i zategnua rucna.
Ugl auto je preslo 500 kilometara bez problema bez naglog kocenja itd itd. ali evo sada ako vozim ispod 100km/h i lagano pritisnem kocnicu ona koci ali cvili i treska volan , preko 100km/h trese volan ko lud kad kocim :S
neki su mi rekli da je "ravnanje diska" ok i da ce pomoci kao iskrivio sam disk :O

ugl u pitanju je Pug 206 iz 2004.

Član
Ili nije ocisceno leziste na kojem nalijeze disk na glavcinu pa stoji na koso (to se jedva oko primjeti da je na krivo legao) i zbog toga moze tresti, nisu pravilo postavljeni moze dovesti do toga i krivi diskovi mogu dovesti do toga...

Administrator
Eto kolega iznad ti je odgovorio. Uglavnom imao sam isti problem. Krivi diskovi bili i hajde obrade se, vrate i nije se preslo 200 km, pocne da trese pri kocenju. Diskovi stari bili godinu dana. Kupe se novi diskovi, nove pločice i zamijeni isto tako nije prešlo ni 500 km počne tresti pri kočenju, da bi se na kraju otišlo drugom majstoru koji je rekao da nije očišćeno ležište. I pošto su diskovi bili pod garancijom zamijene se, očisti se ležište i sad nema problema. Tako da prvo vidi možeš li zamijeniti te svoje diskove i disk pločice pa onda radi. Ako ne možeš obrađuj. Samo pazi da se i pločice moraju obraditi, jer ako samo obradiš diskove velika je mogućnost da ti se isto dogodi.

Član
Hvala na odgovorima ali ono fkt mi nije jasno Diskovi promjenuti kad sam dolazio u BiH u novembru i presao tad 500 km u cugu 250km do hercegovine i nazad da kocnice nisam n iupotrebljavao ... tako da mi nije jasno :O al hvala odvucem majstoru opet