PROBLEM S MUZIKOM

PROBLEM S MUZIKOM

Član
Pozdrav kao što piše imam problem s muzikom
vozim golfa 2,nov aku.nov altenator,radio sony CDX 7750 52X4
blaupunkt pojačalo GT 460 800W,blupunkt woofer GT 1200,2 trosistemca blaupunkt
uglavnom kada pojačam malo više u vožnji mi ugasi mi kompletnu rasvjetu na autu,ako auto stoji upaljeno na mistu ugasi mi i auto:icon_question:

Član
Ako ti se gasi samo radio pa se opet upali pa kad opet udari bass ugasi se radio to ti je onda slab plus tj. tanak plus ili je premal osigurac.. A tebi ako se auto na leru kad radi i kad bass udari ugasi auto i rasvjeta to ti moze biti da je akumulator los,i da je pojacalo prejako pa povuce previse struje sto cisto sumnjam da jes,a moze biti da ti nije dovoljno stegnuta ili masa ili plus na akumulatoru... a najvjerovatnije da ce to trece biti sa klemama masom i plusem da su slabo stegnute ili los kontakt.

DLS

Početnik
kolko kvadrata su ti kablovi?? .. auto ti se nebi trebalo gasit uopste. to nije dobro .to je neki spoj . ako se sta treba ugasit onda je to samo pojacalo.. player nema veze sa tim .. samo pojacalo nije dobro skopcano ( neznam ko ti je kopco) tanki kablovi , ili mali osigurac ..za to pojacalo ti treba osigurac od 30-40 ampera ;)

edit:i da kosto RS TURBO rece ..kleme na akumulatoru provjeri..

ako je osigurac premal on ce izgoriti, nece se zbog njega gasiti nesto..

prvo ti provjeri masu od akumulatora do karoserije pa onda ostalo.

Član
oo nece izgoriti.. Kod mene je na cd playeru bio 10 amp i ja stavio bio 7.5 amp i kad pojacam malo vise on se samo ugasi i upali i tako opet...i kad sam stavio 10 amp prije 3 mjeseca opet evo do sada nema problema... a kod njega vec sam rekao nek pregleda kablove kakvi su spojevi na akumulatoru tj. masu i plus.

Član
ja sam sebi spajam muziku,imao sam prije jaču muziku u autu,pa mi nije uzimalo struju,niti gasilo auto,mislio sam i ja da je do kablova uzeo sam debelje kablove neznam koje jačine,nov aku.85 ampera,i nov altenator
sve je novo od muzike osim playera,a to mi je se dešavalo kada je bio i stari player

Član
Pojačaj masu do šasije i do motora (getribe), i još nebi bilo loše stavit malo deblji kabel do alternatora....

Član
il jednostavno kupi drugo a muziku ostavi, pa nam javi jel to rjesilo problem ;) ... :icon_twisted:

Član
eddo je napisao(la):
il jednostavno kupi drugo a muziku ostavi, pa nam javi jel to rjesilo problem ;) ... :icon_twisted:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

rekao mi je prijatelj da stavim kondezator,da vam prvo kažem ja neznam šta je to niti kako se to stavlja:lol:,a kamoli za šta služi a viđa sam to u autima:lol::lol:

Član
evo tutorijal koji sam nekad davno napiso za kond-ove, ak ti nije mrsko, baci oko ;) ...

http://www.bhtuning.com/kondenzatori-uopsteno-t-5708.html

a iskreno ja sumnjam da ti je potreban kond, ako imas zelje i volje probaj, ak nemas, pregledaj jos jednom cjelu instalaciju, nesto ti tu sigurno ne stima ... pozz

Član
eddo je napisao(la):
evo tutorijal koji sam nekad davno napiso za kond-ove, ak ti nije mrsko, baci oko ;) ...

http://www.bhtuning.com/kondenzatori-uopsteno-t-5708.html

a iskreno ja sumnjam da ti je potreban kond, ako imas zelje i volje probaj, ak nemas, pregledaj jos jednom cjelu instalaciju, nesto ti tu sigurno ne stima ... pozz
e jesi kralj hvala ti puno,nego mene zanima koliko se kreće cijena tim kond.stavio bih ja to u auto ako to nije vrlo skupo

Član
mislim da se daju nac po 60km od 1 farad, a tebi je taj i vise nego dovoljan ... mada opet kazem ti, za takvo pojacalo ti netreba kond, nesto sa instalacijom nije uredu ... provjeri za svaki slucaj punjenje, provjeri debljinu kablova, PROVJERI MASU, ako nista od ovog ne upali a imas prijatelja sa muzikom, spoji svoj amp njemu u kola pa vidi hocel bit isto, mozda je sta sa pojacalom "relativno" ... najvjerovatnije te j*e neka od teorija relativiteta, samo moras malo procackat da vidis tacno koja ... ovi gore savjeti su ti svi manje vise pametni, dobro provjeri sve kablove, negdje je neki u kurcu ...