Problem passat

Problem passat

Nebi sad nesto da budem naporan ali me stvarno muci jedan problem u vezi auta a problem je sljedeci:smajli21: znaci kada auto radi na leru jedno 15-20 sekundi recimo na semaforu ili se onako bezze zaustavim kada krecem motor zatrokira par puta i onda sasvim normalno nastavi sa radom na leru radi bez ikakvih problema(miran rad) pa ako je neko vec imao slican problem ili se razumije u tu vrstu problema neka mi nesto kaze

nije set kvacila vec jednostavno se smanji broj obrtaja svjecice stavio druge NGK Zamijeno filter goriva ali i dalje isto se desava nista bolje:icon_cry:

Član
A koji je motor u pitanju?

Posto jos nisi javio o kojem je motoru rijec, ovo bi ti moglo da bude
moze biti da je lose gorivo pa je s tim snaga i manja a ti posto nemas variabilno paljenje nego razvodnik paljenja onda moras pomaknuti malo u ranije paljenje (pomaknuti razvodnik paljenja), moze biti i da ti ne valja vakum na razvodniku paljenja pa kad treba krernuti i kad treba malo ranije paljenje koje ti vakum povuce u ranije, ti ga ne dobijes jer ti je ne ispravan vakum i tada dodje do trokiranja, ronjenja, to hoce da se desi kad se hoce malo naglije da se krene i tada dolazi do zaranjanja i trzanja i onda poslije toga ide normalno mada je i malo manje snage tada ima dok ne dodje u vise obrtaje.

rijec je o 1,6 8v poluajnspric motoru a sto si rekao da je moguce da je gorivo lose u to ne vjerujem jer auto ima plinsku instalaciju i bez obzira dali vozio na plin ili benzin isto se desava a ne razumijem se bas u te vakume pa su mi neki rekli da mi je karburator ,,vrisnuo,, pa sam kupio drugi ali ga jos nisam ugradio jer ga treba probusit radi dovoda plina a to se ceka par dana jer je guzva u Vibi...a kako bi mogao provjerit dali je taj vakum ispravan ili ne da se nebi zezno pa kupio i taj vakum a u stvarnosti nije stradao pozzzz i Hvala

Član
od do bilo kojeg majstora nek ti ispita vakum ventil na razvodniku paljenja i nek stavi u malo ranije paljenje da vidis hoce li biti promjene jer ako je taj vakum ventil ne ispravan to hoce auto da radi jer mu je kasno paljenje a nema ventila da ga vakumom povuce u ranije.

E hvala ti buraz bas cu i to provjerit pa cu se opet ovdje da kazem rezultat valjda je samo to bilo bi extra da nije nesto vece