Pomoc, losa slika na tv...

Pomoc, losa slika na tv...

Član
eh ovako, do tv-a sigurno nije, tv je nov, slika je ok na nekim kanalima, eh sad na pola kanala pojavljuje mi se tzv. "snijeg" po slici, rastavljao sam onaj dio sto ide u tv i sklapao par puta, pa sam ga zamijenio ali slika se ne mijenja na bolje, svaka pomoc mi je dobro dosla....
:icon_smile:

Član
superman je napisao(la):
malo bolje opiši šta koristiš je li analognu tv, kablovsku, nešta drugo

kablovsku koristim, kanali na kojima je bas dobra slika je discovery, fox life, i jos 2 3 mozda, RTL, OBN ... nista ne valjaju... stvarno ne mogu da skontam sta je...

do tv-a nije sigurno jer kupio sam ga prije 5-6 mjeseci....

Član
edoze je napisao(la):
imas drugi tv? mogu bit spojnice lose...

na drugom tv-u slika je ok ali on je u drugoj sobi, mozda je problem u onom splliteru, ili je problem u onom "cincu" sto ide u tv.... najgore sto sam ja to rastavio sad sve i sastavio ponovo i isti efekat... nezz bgm...

BHT Ovisnik
u mene je isti problem bio neki dan,stari zamjenio kabel i sve uredu:icon_smile:

Član
prebaci tv na to mjesto gdje je taj i prikopcaj..ako bude ok slika i sve, onda je fora do tv, neki su osjetljivi, takav im tuner i ti tu nemozes nista =(

Član
a u PM, dao milju na TV i sad da je preosjetljiv... pokusat cu sad pa cu vas izvjestiti.... :icon_smile:

Član
I kod mene su neki kanali losi, pa se malo poprave, pa opet budu losi...tako da vjerovatno nije do TV-a, nemoj se dzaba sikirat ;)

Član
kabal,splitner i dzekovi(bananice)provjeriti,spoji tv direktno na izvor signala(bez splitnera i ostalih televizora da bude znaci samo taj tv spojen),provjeri na kojem podrujcu je slika dobra a gdje losa(VHF1,VHF3,UHF),ako je marka uredzaja VIVAX,ELIT,CLASSE,BIRA,NEO,VERSO itd veoma lako da je los MF ili birac,probaj pa se javi ;)

Član
strujaze je napisao(la):
kabal,splitner i dzekovi(bananice)provjeriti,spoji tv direktno na izvor signala(bez splitnera i ostalih televizora da bude znaci samo taj tv spojen),provjeri na kojem podrujcu je slika dobra a gdje losa(VHF1,VHF3,UHF),ako je marka uredzaja VIVAX,ELIT,CLASSE,BIRA,NEO,VERSO itd veoma lako da je los MF ili birac,probaj pa se javi ;)

Samsung LCD 32" ...:D sutra cu uzeti pa cu to sve rastaviti pa javim rezultate....

hvala svima...:D