Pojavilo se neko pistanje,,,UPOMOC !

Pojavilo se neko pistanje,,,UPOMOC !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Eh ovako,,,,bilo mo je neko pistanje,,"kao da se cuje turbina",,al je nema,,tj. kad obrtaji rastu pajacava se zvuk pistanja,,,pa sam HU izvadio ,,,u tome se to pistanje + jos neki zbuk pojacalo,,,,a kad izvadim chincheve od pojacala to prestane,,,i kad se na chinch i metalni oklop od HU doda neki metal isto prestane pistnje,,,a kad se rucna povuce doda se jos neki zvuk,,,,sad kontam da nije se neko kablo pobrkalo,,,posto su mi svi zvucnici na pojacalu prekopcani,,nije ni jedan direkto na izlaze od HU......ako neko zna do cega je ,,,bio bi mnogo zahvalan,,,,,:icon_smile:

Član
hmm da nije + do pojacala proveden zajedno sa chinchevima?
ako jeste radvoji ih a i igy ti je rekao sve

Član
nije + kablo zajedno sa chinchevima sprovedeno,,,a da nije mozda do nekog kabla?,,,a gdje se moze uzet taj filter suma,,i posto je ?

Član
Ako nisu blizu onda samo filter uzmes ne znam koliko je (uvjek mi nekako naleti tih sitnica pa tako da toga ima) ali sumljam da je mnogo para ;)

Član
a to pistanje je bilo slabo, a kad sam HU izvadio,,i neke kablove pipno pojacalo se,,,pa sam nesto caprko paje opet prestalo,,bilo je normalno,,,dok sam vratio HU opet se pojavilo,,,,

Član
probaj sa drugim chinchevima ;)

ako nije to,mozda je HU,jel ti se to desava samo kad je upaljeno auto,kao da cujes zvuk alternatora i kad palis i gasis muziku jel ti se na zvucnicima cuje "tup-tup-tup-BUM",tako nesto :D

:icon_rolleyes:

Član
cujese kad se samo HU upali,,,cuje se ono kao hlikopter ali tiho,a i zvizdanje se cuje kao kod turbine slicno,,a sve se to cuje preko zvucnika,,,,a kad je upaljen auto,a ugasi se HU nista se necuje,,,tek kad se upali,,,da se nije napravio spoj kakav,,,valjda nije nesto velik kvar,,,,a neznam dali da odem do auto elektricara ili da pokusam sam to rijesit,,,,

Član
ajd ovako...
probaj jel ti se cuje ikakvo zujanje kad pojacavas-smanjujes ili mjenjas pjesmu...
probaj da li ti ista zuji kada je auto ugasen a muzika upaljena...
i da li ti se prilikom ukljucivanja HU-a cuje neki "tup-tup" kao da izbijaju zvucnici...

Član
kad je auto ugasen cuje se kao neko zujanje,,,al tad nema zvizdanja,,toje samo kad dadnem gas dok je upaljen auto,,,a to "tup tup" se cuje malo,,al je kao malo ubrzano,,,nije glasno al se primjeti,,,,,

Član
kazes da si cacko kablove i da se jos vise pojacalo, meni to smrdi na smd osigurace ... provjeri svu instalaciju, ako su cincevi slucajno oni od 3 marke sa pijace to nece funkcionisat, moras uzet prave cinceve sto imaju debelu izolaciju ... takodje vec su ti rekli plus i cincevi se ne provode kroz auto blizu jedno drugome ... i ako nije do same instalacije, onda moras otic do majstora da ti izmjenja smd osigurace ... smd osiguraci najcesce vrisnu ako se muzika nije ispravno spojila (mislim na redoslijed spajanja koji se igy vec par puta spominjo ;)) ...

Član
chinchevi izgledaju dobri,,,posto je muzika radjena u sloveniji,,,al cu ja ipak do eletricara nek on to pogleda,,,, u svakom slucaju hvala na pomoci,,, moze lock

Član
nemogu vjerovat da cu ovo rec ali eddo je nesto pametno rekao :cool:
dobro dodje ovaj ban na par dana :D
vjerovatno su SMD osiguraci :cool:
ako se razumijes u elektroniku i imas neki unimetar pri ruci mogu ti objasniti kako tacno da ispitas da li su SMD osigurazi ciknuli... ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.