Ne znam za 307, ali kod mene je taj motor u 206 i više sam nego prezadovoljan. Redovan servis i deri koliko hoćeš, bar ja tako radim, samo nikad na 'ladan motor. Ni kapi ulja mi nikad nije potrošio od zamjene do zamjene. Total ulje sipam, 10w40, nije skupo i za 10.000 i ne pocrni skoro nimalo, skoro ista boja kao kad ga uspem. Set kvačila je 230KM Valeo originalni, kod mene je izdržao 150.000km, pločice od 30 do 100KM zavisno od proizvođača prednje, zadnje još jeftinije. Nosači motora prejeftini, filteri bukvalno džaba, stabilizator 20KM i ako počne nešto da lupka, sigurno je do njega, ne trpi naše puteve, ali mogu dugo da uzdrže, bar sam ja dugo vozio sa onim koji su mi došli na autu, skoro zamjenio na velikom servisu. Zupčasti ISKLJUČIVO Continental, jest najskuplji, ali je i najsigurniji, 80.000km ili 2 godine garancija, španeri, klizači, vodena isto 80.000 ili 2 god.
Najiskrenije, topla preporuka, što se tiče motora i održavanja, baš nije skup, a vrlo je zahvalan.
Što se tiče vožnje, 307 je teži, ali u 206 je solidno živahan. Oko 9s sam izmjerio do 100, a vozio sam ga i preko 2 glave po satu, da li laže, ne znam, do 170 km/h po GPS-u ne laže ni grama. U niskim obrtajima (do 2.5, 3k rpm) vuče onako, poslije toga je dosta živahan, blokada na 6.250, ali nema potrebe ići preko 6k.
Ne znam šta bih ti još rekao, ako te interesuje šta još, pitaj.