peugeot 306 kvar

peugeot 306 kvar

Član
Peugeot 306 1997 goidina td
E ovako, imam problem sa paljenjem nekoliko dana, vergla ko lud ali nece ni da pokusa da upali, nece na auspuh ni grama dima da baci, rekli mi da mi negdje vuce zrak, i zamijenim ja dovodna crijeva do filtera kao i crijevo od filtera do pumpe i radio nekoliko dana i ja jutros da upalim, ma kakvi, nece ni da se nasali pa da pokusa da upali, upali na guranje u metar i radi sve normalno, dok ga vozim sve je OK, al kada ga ugasim opet nekad hoce nekad nece da upali, evo danas hoce, citav dan palim ga i gasim normalno :huh:
Sada mi rekli da je do pumpe, nesto kao nema pritiska pumpa, valjda ga ne stvara ili sta vec, pa ako neko ima da mi pomogne bio bih mu zahvalan, a posto radim sa njim treba mi da rijesim kvar koliko je dans ili sutra :dodgy:

Član
Ebes ga nasuo sam 50 KM, a sto da sipam vise od pola, znaci trebam imati uvijek toliko goriva u reze4rvoaru, do vega je to onda ako bude do toga :)

Kod koga da odem da vidi sta je u pitanju, ko je dobar za pezoe u SA ???

zato ti kazem naspi preko pola i odrzavaj ga na tom nivou par dana i opet spusti ispod pola tako ces vidjeti jel ti pumpa stradala

da na to sam i mislio dok je visi niv goriva u rezervoaru auto radi a kad opane nivo i ako onda nece da radi sigurno ti je onda do pumpe bila ona AC ili el.pumpa nebitno
a ako ti se to bude desavalo i kad naspes gorivo onda ti pumpa zataji pa nekad joj nadodje pa radi covjek bi reko da joj nije nista sve u svemu ako ti se takvi simptomi budu javljali ne gine ti zamjena pripremi 200-300KM
i jos nesto imas dzek od struje koi dolazi na pumpu odkopcaj ga pa unimerom provjeri kad das kontakt dali ti dolazi struja na pumpu
pozzz i sretno kad rijesis javi da znamo jesmoli lupali prazne ili ima jos nesto za naucit ;)

Član
To kod Mafka onaj dole servis, cuo sam i ja da su dobri, otici cu cim uhvatim vremena ;)

PS: Ako se ko cega jos sjeti nek pise ;)