U BiH pitati poredjenje bilo koje marke vozila sa svemocnim VW-om je van svake pameti.
VW, jedan jedini, Bog nad Bogovima, svemocni, najbolji,...
PS. Poslednjih pola godine vozim Passat 5, 1.9TDI, naravno, 74kW, naravno, ne svojom voljom i za taj auto nemam nikakvo misljenje. Dobar je za prevesti se od tacke A do tacke B, uzitka u voznji, stabilnosti, neke sigurnosti i osjecaja sigurnosti u voznji uopste nema. Sa losim gumama guzica bjezi nevjerovatno lako cak i pri jako malim brzinama, uzevsi nove gume, mnogo teze pobjegne, ali ionako je trom i slab pa ga i ne mozes dovesti u tu situaciju.
Odrzavanje je preskupo, u to sam se uvjerio. Prednji trap je izuzetno komplikovan i skup, a cini mi se i mekan za nase uslove. Dizne naravno opet prave problem, a turbo, naravno, nije jos crkao, ali ima nekih ventila koji vole da zastekaju bas kad ti treba boost pa ostanes na pola preticanja bez snage. Letva volana mu nije jaca strana, ali nije nesto ni skupa. Za duzih putovanja je puno udobniji nazad nego naprijed. Sjediste vozacko mi je nekako komplikovano previse i jako mi je tesko naci pravi polozaj da se opusteno osjecam u voznji. Dobra strana je potrosnja, stvarno trosi jako malo, da ne pricam o litrama, ali izizetno malo trosi. O kocnicama nemam nekih rijeci hvale, mislim da su poslabe, ali nisam gledao stanje diskova i plocica pa to zanemari. Unutrasnje oplate vrata nisu kvalitetno uradjene kao ni rukohvati i prekidaci i dugmici. Ima toga jos, ako se sta sjetim, napisacu, ali iskreno, nije ostavio neki utisak na mene i ja ga ne bih nikome preporucio gledajuci neke druge marke vozila. Koliko je skuplji, ne nudi nista bolje od konkurencije.
Poslato sa G620S-L01 uz pomoć Tapatoka