otkup flaša

otkup flaša

Član
Malo glupa tema za ovaj forum, ali eto.
Zna li neko od forumasa da li iko otkupljuje flaše one plasticne, cuo sam da neko to u Zenici radi, pa ako neko ima informaciju više, bio bih zahvalan ;)

Član
radi ti jedna firma u doboju "omorika rezicklaza" ljudi su na samo 30% kpaciteta, znaci sto god doneses otkupice ti.. cca 500t mjesecno prerade

Član
ja vodim jedan projekat skupljanja i recikliranja otpada u jednom dijelu mog grada i sva sirovina se vozi u doboj, oni sve otkupljuju

Član
Soryy na upadu u temu...
I ja sam u programu za upravljanje otpadom pa me zanima ako ko zna da li plastika ide po nekakvim klasama tj. treba li se sta razvrstavati? I ako neko zna cijene otprilike?

Član
nemas klase, bar ja ne radim ni po kakvim klasama

ja vodim projekat prikupljanja selektivnog otpada, imam nekoliko ljudi koji kombijem idu kroz naselje i uzimaju od naroda vrece u koje bi oni trebali ostavljati papir,plastiku i metal ( vrlo cesto bude svega u vrecama, ali ajde to je nasa "kultura" ) poslije toga se sav taj otpad vozi na jedno mjesto gdje imam presu i dva roma koji razvrstavaju otpad i presuju ga. Znaci sav papir skupa se presuje, sva plastika skupa i td, nema nikakvog razdvajanja po klasama. Presovane materijale vozim u ovu vec pomenutu firmu u doboju