Član
...sam naslov kaže odlomljen mi je oni prsten, nastavak koji je na distanci a ulazi u felgu,, ima li uloge,, dali netko vozi na tome,, savjet??
im-mijo-g2 je napisao(la):baš mi sad čovjek govori,, da je ne moguće da se odaviju šarafi,, nema to veze,, al ovaj što je prije imao,, stavio ih je naprijed na duji,, i nisu mu tresle,, a kamoli nazad jer nemam diskove, nego doboše,, mislim da neće bit problema,, samo treba dobroo zavidati šarafe
mtopic je napisao(la):Taj dio u biti sluzi samo da centrira felgu na nabu, a felga i stoji samo na sarafima ... Pa da je to glavni noseci dio, neka mi neko objasni, kako bi sva tezina auta stajala na ona 4 plasticna prstena koji sluze da se centrira tocak???
Ali svejedno to nomoj stavljati na auto, jer bez toga nema sanse da centriras tocak i uvijek ce ti tresti i proizvoditi vibracije koje onda mogu uzrokovati niz drugih problema.
trizex je napisao(la):Ma cuj, da ne polemisemo previse - cinjenica je da moze i bez njih - ako se pravilno nacentriraju tockovi, da ne tresu itd, po zakonima fizike samo trenje izmedju tocka i glavcine je preveliko da bi doslo do toga da sarafi preuzmu opterecenje samo na sebe, ako su pravilno stegnuti itd., al' sve u svemu da rizikujem glavu radi 20 km, ma nema sanse....