KW Gewinde pitanje?

KW Gewinde pitanje?

Imam mali problemcic sa gewindama , naprijed je sve extra , nazad mi je malo problem sto su mi max odvrnute a auto opet dosta spusteno , pored toga kad ubacim muziku u gepek to bas padne do gume , prije nisam primjecivao jer nisu bila jotare pa mi sad na 8 jota para cesto jer je previse u podu pozadi i ne svidja mi se kako izgleda , e sad sta je tu problem ? sto i dalje ostane spusten iako sam odvrnuo do kraja sve ? sta se moze uraditi po tom pitanju? Slao sam mail u KW al odgovora nisam dobio :(

Legend
hmmmmm
trebale bi da imaju nekih 10tak cm "lufta"
pokusaj da uzmes kod muhe odbojnike, ubaci izmedju opruga, da im ne da da se sabijaju...

to je neka alternativa , zanima me sto je to tako , da li se i one mogu s*ebati pa da prodapa vise nego sto treba , ja koliko znam da ima vise vrsta opruga za gewinde , komfort sport i tako to pa da se ove moje mozda vise sabijaju , opruge sam naknadno kupovao pa me zato brine

Legend
moguce da su ti krace opruge nego sto je predvidjeno za te amortizere tj gewinde, nemas sta razmisljati..
ako hoces visinu, ili alternativu, ili ganjaj duze opruge

poslao sam upit u KW al niko ne odgovara , uzeo bi druge neke tvrdze da rijesim problem , ove su isto naravno KW sve je komplet , kad mi je Topic narucivao ove su mu poslali e sad je pitanje da li su prave poslali ili te neke mekane sto se sabijaju puno

Legend
nista jbg , ili tvrdje opruge uzeti ili tvrde odbojne gumice .....
da sam na tvom mjestu , lakse se malo zezati odbojnim gumama , ubacis 1 ili 2 one male po 10mm ....provozas se pa ako nije dovoljno jos po jednu i rijesen problem ,....set od 10kom 10mm tvrdih odbojnih ti npr u FK dodje do 15-tak eurića

skontat cemo nesto sve se nadam da ce mi ljudi iz KW-a odgovoriti

jos jedno pitanje , ako hocu da skinem zadnje opruge podesavajuce i stavim obicnu oprugu tacnije isto neku koja spusta da li moram promjeniti i amortizer?

tako jekod mene ali ja znam sta je u pitaju..kod mene su gevinde predvidjene za golfa ili boru ali ne i za varianta jer je dosta tezi nazad..ja sam to rijesio kupovinom kratkih opruga(Vogtland) i stavio ih umjesto onih opruga ne gevindama,zatim zavrnuo maksimalno u pod i sad je taman,kada dodje snijeg zadignem auto i bude ko koza...
Neznam jesi li skontao,ove opruge na gevindama su krace nego npr "kratke opruge" tj. neke aftermarket sportske opruge i samo skines opruge sa gevindara i stavis im ove kratke opruge i dobio si na par cm...

to sam i kontao da stavim samo oprugu jer ja to i tako ne dizem i spustam meni samo treba jedna visina jer cu jos staviti dosta muzike pa ce pasti jos vise

Little Dragon je napisao(la):
to sam i kontao da stavim samo oprugu jer ja to i tako ne dizem i spustam meni samo treba jedna visina jer cu jos staviti dosta muzike pa ce pasti jos vise

jel kod astre odvojem amortizer od opruga ili je sve u jednom sklopu?
kod golfa/bore je zadnji amortizer zaseban i opruga zasebna,tako da sam ja na onaj tanjir sa navojem(gevinde) stavio duze opruge i rijesio se muke,a mogu opet zavrtati i odvratati...

odvojen je amortizer od opruge , problem je kod tih opruga sto nisu namjenjene za to nemaju istu silu sabijanja i moze ti se desiti da pukne , ja bi to skroz skinuo dok ne rijesim problem sad sta ce prije doci kutija ili druge opruge to cu jos da vidim al ne mogu ovako dalje param

Little Dragon je napisao(la):
odvojen je amortizer od opruge , problem je kod tih opruga sto nisu namjenjene za to nemaju istu silu sabijanja i moze ti se desiti da pukne , ja bi to skroz skinuo dok ne rijesim problem sad sta ce prije doci kutija ili druge opruge to cu jos da vidim al ne mogu ovako dalje param

nekontam te nikako...kada zavrces/odvrces gevinde(dizes spustas) ne sabijas oprugu nego joj samo pomjeras oslonac na visi i nizi nivo,njena stanje sabijenosti ostaje isto...nisi me razumijo,zamisli da ti je umjesto te opruge na gevindama neka duza opruga i skontat ces sta ti govorim... ;)

Neznam kako je to moguce, mozda jedino da imas u gepeku 500 kila muzike kad dignes 10-15 cm navoja auto mora ici muski gore