Kvar na astri g

Kvar na astri g

Član
ev,naletih na 2 belaja na astrici
2000-ta godina, 1,7dti sa 55kW
Y17DTL je oznaka motora,mislim
uglavnom,lose mi grijanje,al bas ono...puse toplo...motor se ne grije,mislim,tesko ga na radnu natjerat,uvijek zakucano u nuli po skali...isao Aidu,kaze,i u njega isto,da je to normalno? danas dodje lik,ista astra,ima klimu,grijanje extra... blink.gif
citam po netu,na astri F se to moze rijesit nekim vakum-ventilom? blink.gif
il da se on izbaci,da se cijevi direktno spoje? ja veze nemam ni sta je to ni gdje se nalazi laugh.gif

drugi problem...losa vuca...ne uvijek,samo,nekad osjetim da motor nesto gusi...99% da turbina ne obavlja posao...inace,kad povuce,onoliko koliko ja mislim da treba,malo trzne oko 2000-2100 obrtaja,kad ukljuci turbinu...cuje se da zvizdi...kad ne trzne,jedva ide,isto da ima 35KS....to se desava prosjecno pola-pola,znaci jednom povuce,jednom ne....ne mislim bukvalno....valjda sam dobro opisao laugh.gif
uglavnom,poznanik ima isti motor,isti problem na njemu,Aid mu rekao da je do nekih vakuma,nije uspio napravit...
pa et...kako cujem,ovlasteni u Visokom dobro radi?da odvezem tamo? ne bih da mi uzimaju pare bezze,pa da vidim zna li neko nesto o tome?
hvala unaprijed
i ev kontamo nesto,mene neki vakumi handre izgleda

ovaj prvi problem cu vjerovatno rijesit nekim vakum-ventilom:icon_rolleyes:

Član
Prvi problem iskreno nisam imao. Jeste da je sporo se zagrijavala i grijala uopste, ali ujutro kada je hladnije vrijeme.
A drugi problem mi je poznat. Isti slucaj sam imao sa svojom 2.0 60 KW. slabo vukla, i culo se "zvizdanje. Posle malo vremena turbina rika, propeleri smrvljeni. Nadam se da ti neces imati isti.

Član
za grijanje ti ne mogu nista reci,kod mene se za 2 min ugrije do te mjere da ne mozes izdrzati,moras prebaciti na hladjenje...
dok to sporije postizanje radne temperature je normalna stvar i kod mene se desava,jedno vrijeme sam mislio da se nesto pokvarilo,medjutim malo otoplilo,provozao ga na duzu relaciju,i vidim radi,no sikiriki za to...

a za losu vucu,heh...to se desava i meni,zima(hladno),tek izvucem auto iz garaze,moram ga moliti da ubrza,obrtaji idu a auto tromo da bog sacuva...
a onda kad odradi malo,vrati se sve na normalu,ispali se samo tako...
tjesim se da je to zbog zime xD

Član
kod ovog mi prijatelja ovdje blizu mene sto ima radnju u proslom mjesecu dolazila tri auta sa istim ovim problemom,ovo sa vucom. Doduse ni jedan nije opel,ali su isti simptomi, dva passata i jedan leon. Svima skidali turbine,nesto cistili,picke materne,nisam gledao,ali sam vidio da se ta auta sad voze po gradu, znaci ok je. Ne treba odma pomisljat na najgore, a i dok se ne rastavi neces znat sta je jbg,tako da ti svejedno mislim ne gine iskesirat nesto za majstore

samo rijesi tj stavi novi termostat pa ces vidjeti grijanja i miline prosle sedmice na zarfi svojoj uradio non stop zimi temp zakucana na 0 nemozes je ugrijati sad milina dodje radna temp i drzi

a mozda bude ti rjesenje i ovog drugog problema to jer dobijes radnu temp i auto drugacije se ponasa odma

Član
ako je temp stalno zakucana na nuli termostat 90% rika, a za tu slabu vucu nisam bas nesto "nacitan" cini mi egr ventil (zaprljan) da pravi takve probleme..

Član
e pa vidis kod mene je 2003gp isti motor kao kod tebe a svako jutro krecem na posao u pola 7 u kod mene su zagrije u roku par minuta a na tom minusu ide normalno kao da nije hladno

Član
pa znate sta, recimo kod mene na peuegotu strasn osporo se dize temo i dostigne max 80-82stepena i ja vjerujem da je termostat otiso, jer nevjerujem da i poslije 10-tak kilometara ne dostigne radnu temp, a moro bi bem li ga, to nema sanse "daje tako"a termostat nije skup pa isplati se promjeniti..

Član
Pa zavisi kao što rekoše, Opel + Diesel :D
Benzinka se zagrije prilično brzo, dok diesel sporo... vozi malo duže, agresivnije, ako bude hladan, onda je termostat, ako se zagrije, onda je samo Opel :)
I ja sam mislio da je termostat, ali nije, jer kad idem preko 100, temperatura je normalna, ne spada... mislim da bi ti se i check engine palilo...