Kvačilo visoko odvaja i nakon zamjene lamele ???

Kvačilo visoko odvaja i nakon zamjene lamele ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
mijenjao sam sinhron 3 brzine na škodi fabiji, majstor je moj covjek , medjutim on mene zove nakon sto je skinuo mjenjač i pita me da li hocu da zamijenim i lamelu, jer je kaze pri kraju,moze jos al eto kao kad je vec skinut mjenjac ako hoces mozemo i lamelu samo zamijenit, ja mu kazem mijenjaj i to... i prije skidanja mjenjača, primijetio sam da kvacilo skroz pri vrhu fata,al lamela nije proklizivala...
auto je stiglo sa popravke mjenjača, mjenjač perfektan, ali mi jos uvijek kvacilo odvaja na istom mjestu kao i prije dolazka kod majstora s tim da je pedala kvačila dosta lakša i mekša...

sad ja sumnjam da je on meni za nista uzeo dodatne pare koje su bile namijenjene za lamelu.

konkretno pitanje glasi da li je ovo moguce, to da kvacilo ponovo na vrhu fata iako je lamela zamijenjena

motor je 1.9 SDI

Član
Samoštelujuće je kvačilo. Ja sam imao isti slučaj, zamijenio sam čitav set, nova lamela, korpa i druk ležaj pa je opet kvačilo odvajalo skroz pri vrhu.

Član
Ne znam za fabiju, ali kod golfa trojke je samoštelujuće kvačilo, tj. visina papučice, odnosno u prevodu vazda hvata na vrhu, a kad prokliže lamela to je znak da je vrijeme da se mijenjao....ne mora značiti da te je majstor prevario.

Član
ne vjerujem da bi te lik prevario, ako dugo nisi mjenjao, samim tim je bila potrosena

ako se ne moze nastelovati, vozi tako neko vrijeme da sve legne fino, desi se da kad se mjenjaju ti djelovi bude tih problema, ja sam zamjenio set komplet i kvacilo jedino sto je mekse i sto auto bolje ide, ostalo sve isto iako je lamela bila potrosena skroz prije ;)

Član
sve je to ok ,sve dok nepocne da poskakiva ili trza jace kad kreces tad je kvacilo kaput :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.