druze gdje je pritisak zraka, protok laka na igli, brzina prolaza spricom preko podloge, daljina od podloge i broj prolaza...sve ce uticati na kolicinu suhe perle ( hebala te ikra) te u konacnici na samu nijansu,
sa jednom smjesom u sprici mozez 10 dijelova auta razlicito odraditi, lako je cijeli auto sloziti a treba nakon 5 god to potrefiti ponovo, nije tako jednostavno kao sto si opisao,
Ja ne znam o cemu vi pricate, kakva problematika ako treba lakirati
pa ne pricamo o chuning flip flop boji nego o obicnoj uniton boji u koju se samo doda prah ikri u bezbojni... Koji to lakirer ne zna uniton boju lakirati?
Kao sto rekoh pravio sam lakove i opet sam napravio isti lak i prije i sada i jos perla koja je bijela, a na suncu je plavkasta nijansa pa nakon 7 godina i lak napravi se iz vise lakova i ovu staru samo malo ispolirao i nije bilo razlike na vespi, ako ista osoba lakira on ima svoj stil lakiranja, svoju daljinu svoj pritisak itd...
Mi ne pricamo o bojama koje su ne znam ti ja flip flop sa prelaznim nijansama ovo se stavlja u obicni uniton lak, jeftini lak koji nije ni metalik...
Pa po vasim pricama metalik ljudi ne znaju i ne mogu lakirati nakon par godina niti potrefiti boju niti moze biti isto kad se blatobran ili hauba lakira, a ove ikre sto se stave u lak bas dobijes metalik boju... imas ikre znas koliko ide na kilu, u cemu je razlika
Evo bas sam juce lakirao passata na kojem je lak star 9 godina (crna metalik) i sad hauba lakirana, na boji apsolutno nema razlike samo kad pridjes vidis da je stari lak povrsinski isparan a ovaj nov, isti klinac i da sam sada trebao dodati samo jos ikre u bezbojni a da je uniton bio lak, znam koliko ide ikri na kilu, lako ti je onda znati koliko grama ide na 3 deci dobro se izmjesa i lakira...
Znaci kupis uniton lak, podloga, baza, bezbojni, podlogu lakiras normalno, bazu takodje, onda u kilu bezbojnog dodas samo ikre (ili u kilu i po zavisno od velicine auta), poslije toga izlakiras prvi sloj sa ikrama, drugi slog i treci bezbojnog ide bez ikri i to je to, imaces lak koji predobro izgleda za male pare....
Ko ovo kasnije ne moze potrefiti boju, ako ima iste ikre i zna koliko ide na litru, hebem ja tog lakirera onda....
Edit: ako hoces i "code" od ove boje
ta je boja na mom autu
boja je premocna i svaka prodavnica auto i lakova ti moze ovaj lak paraviti, jeste malo skuplja boja ali je zato na suncu jako crvena kao krv sa zlatnim ikrama, u hladu je samo crvena, u sumraku je kao taamno crvena
Na autu lak kako izlgeda i kako se vidi na ne tako jakom suncu, ovo je slikano oko 5 sati i oblacno je vrijeme bilo, vide se na laku oblaci
Ako te interesuje boja mogu ti ja dati "code" boje...