Da i meni je jedino poznat rsslaven ali je on daleko, plus bi mu morao ostaviti auto min 2 dana. A sto se tice keramike ne polazi previse nade u zastitu od ogrebotina , to je puki marketinski trik. Ciscenje ce biti lakse definitivno, manje kontaminacije ce se skupljati na autu i to je tacno. Ali i kvarcni premaz se mora odrzavati " i nadopunjavati" ponekad sa posebnim sredstvima koji su vecinom u obliku spreja i nanose se principom spray-wipe nakon pranja. Swirlovi ili ti ga u narodu opste poznate sitne ogrebotine nastaju u 90% slucajeva pri pranju, tj neptavilnom pranju. Ako ne planiras sam odrzavati auto , dokupiti kvalitetne kozmetike ( sampon, kvalitetnu rukavicu za pranje, min 2 kante za karoseriju, posebni rucnik za susenje, neki oblik quick detailera ili nadopune za premaz da smanji trenje pri susenju) baciti ces pare. Imam dosta iskustva sa detail8ngom, i sam sa zaludjen istim ali ako se auto vozi svakodnevno nikada nece biti savrseno i sa tim se treba pomiriti. Ako planiras prati auto na praonama, automatske necu niti spominjati, bacas pare. Plus sva hemija koju koriste nase praone je uzasna za lak a pogotovo za coating i vrlo brzo ce ga unistiti i opet si na nuli. Moja preporuka ti je ako imas uslove da ides na diy varijantu, za te novce koje ces izdvojiti da se kupiti solidna oprema za pocetnike, plus satisfakcija koju detailing donosi. Naravno neko ne zeli da provodi dan vikenda peruci auto , stavljajuci vosak ili sealent ali krajnji rezultat je uvijek vrijedan svega toga, bar za mene. Ako se odlucis da se sam upustis u odrzavanje vrlo rado cu preporuciti proizvode i pomoci sa pravilnom tehnikom. Pozdrav