Kazaljka od temperature Golf 2

Kazaljka od temperature Golf 2

Član
Kao što i sam naslov govori, odjednom kazaljka za temperature prestala da radi.
Pomjera se ona malo,al ne dođe ni do prve crte, a ventilator se pali, samo što ništa ja to ne vidim na instrumental tabli.

A i od goriva mi ne pokazuje tačno, nekad nestane goriva na prvoj linij rezerve, a nekada se može voziti i do zadnje u rezervi i ne ugasi se (to ono kad tačno pokazuje):lol:

Eto piši te ako je se ko susretao sa ovim il zna u čemu bi mogao biti kvar!! ;)

Član
pozz sto se tice temperature trebas zamjeniti ampulu na kucistu termostata ili davac temperature ima ih 2kom plavi i crni e taj crni zamjenijednostavno izvuci osigurac skini stari istavi novi koji kosta oko 10 km vrati osigurac i to je to.

Član
kiko78 je napisao(la):
pozz sto se tice temperature trebas zamjeniti ampulu na kucistu termostata ili davac temperature ima ih 2kom plavi i crni e taj crni zamjenijednostavno izvuci osigurac skini stari istavi novi koji kosta oko 10 km vrati osigurac i to je to.

Ako je to,onda je manji problem.Moze takodjer biti i do spoja na kontrolnoj ploci.

Član
GTI FAN je napisao(la):
kiko78 je napisao(la):

Ako je to,onda je manji problem.Moze takodjer biti i do spoja na kontrolnoj ploci.

meni isto ne pokaziva kako treba niti gorivo niti temp. promjenio plovak, ins. tablu i opet sve isto....:icon_question:

Član
Ok, hvala ljudi probat ću ;) ;)
I eto kao što dami kaže, znal ko za gorivo, jer nekada ga naspem do čepa a pokazuje mi samo 3/4 il 1/2 a nekada samo za 20 KM i pokazuje više od pola rezervoara :icon_question: :icon_question:

Član
chaky93 je napisao(la):
I eto kao što dami kaže, znal ko za gorivo, jer nekada ga naspem do čepa a pokazuje mi samo 3/4 il 1/2 a nekada samo za 20 KM i pokazuje više od pola rezervoara :icon_question: :icon_question:

meni je slican problem, samo kod mene kad izvadim plovak iz rezervoara i pomjeram ga rucno, kod mene sve extra pokazuje, cim ga vratim opet isto, mislio da je do plovka zamjenio ga opet isto, nezz stra da radim, vozim odprilike na kilometre sta cu...

Član
dami2580 je napisao(la):
chaky93 je napisao(la):

meni je slican problem, samo kod mene kad izvadim plovak iz rezervoara i pomjeram ga rucno, kod mene sve extra pokazuje, cim ga vratim opet isto, mislio da je do plovka zamjenio ga opet isto, nezz stra da radim, vozim odprilike na kilometre sta cu...

Hehe tako i ja :lol: :lol:
i uvijek je u gepeku kanister od 5 litara 95-ice :D :D :D

Član
ako ti ne radi kazaljka od temperature i gorivo ne polazuje pogledaj tiristor na tabli,ljetos bas to mjenjao......

Član
Tronožac otišao na kmh satu onaj nazad....što dođe metalni dio kao mali čip promjeni to ima d aradi...pozzzzz

Član
ja sam cak i to radio i mjenjo i nije ni do toga biilo, mijenjo plovak nista, mijenjo komplet tablu opet isto i odusto...:icon_rolleyes: