dzinn16v je napisao(la):Ja znam za ABF-a...ima lemljenja nekih nemam pojma...jesi kontaktirao kakav chiptuning?
adi187 je napisao(la):Zar to nije previse forsiranje motora i onako i do sadasnje blokade, imal kakve drasticne razlike u vuci ak to pomjeris :icon_question:
dzinn16v je napisao(la):Ako ikad budem sebi radio digifant,a planiram u skoroj buducnosti...Auto ce ici na reprogramaciju kompjutera tako da se iz motora izvuce maximum uz sigurnost naravno...
A za pocetak nije lose da pomjeris blokadu...ali ja bih stavio na 7200 jer je to blokada KR-a...ako nisi bas previse siguran u motor nebih pretjerivao sa okretajima?
Koliko su ti pitali u chiptuningu i tko?
r3d je napisao(la):Taj motor nema smisla gurati preko 7k rpm, ako je sve standard, a ti radi kako hoces Mislim da mu vec na 6.5k rpm pada obrtni moment
SM chip tuning je napisao(la):za mnogo manje pare moze da se pomjeri blokada ali ne vidim smisao toga ako mapa nije prilagodjena da ide motor u obrtaje a da bi se to napravlio potrebno je da se radi custom remap na dynu,ako bas hoces kvalitetno da uradis.
Cijena cutom remapa je 600 eura i nije bitno da li je motor iz 80 godine ili iz 2005,to nema veze,ti placas posao i kvalitet kojim dobijas idealno izmapiran motor na tvoje sadasnje stanje komponenti,znaci full sigurnost i max snagu.
Ako hoces da se samo pomjeri bolokada to moze da se uradi za puno manje para ali to je fuseraj i to se nikad tako bezveze ne radi jer nema smisla nikakvog
B.M - Floyd je napisao(la):Ma druze mani se remap-a,ubacuj 9A motor
SM chip tuning je napisao(la):u principu se ne isplati placati custom remap za standardni motor jer je cijena ista i kad stavis turbo na njega i kad stavis druge bregaste,uvijek su cijene iste jer je isti posao sve bez obzira na modifikacije.
1.8 turbo motor je jako los stadarno i ne ide dobro,tek ozivi kad je stavi veci turbo a na standardni turbo je sranje.
Ubaci ABF,jer je to motor koji ide za sve pare i samo sa izduvom i mapom moze da imas preko 180 ks a to strasno ide na cesti u NA motoru