Mislim se ako uzmem novi motor opet moze prodimiti za mjesec dana jer neznas u kakvom je stanju a ovako barem znas da si siguran bar neko vrijeme nakon sto izmjenis te potrosne djelove, zar nije tako? Kako mislis da nisi nista dobio?Taj motor nije skup oko 300 km u bosni a da ga radis nemoj ni pomisljat neisplativo skroz za polugeneralke ti treba oko 300 km dijelova a nista nisi napravio
Rastavi ga i vidi stanje, vidi cijenu djelova i da li ti se isplati raditi ga ili ubaciti drugi polovan. Nema puno filozofije. Sam možeš provjeriti cijene gdje god poželiš, a ako nemaš nigdje popista na dijelove, vjerovatno imaš nekog mehaničara koji ima bar 20% marže i voljan ti je pomoći.
Kad sve sabereš, znaš na čemu si i šta ti je činiti. U ovom slučaju gledaš da prođeš najjeftinije što ne mora biti najbolja opcija.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Ne kontam?Gledas da nekome uvalis auto*
Kako onda misle da taj motor prode eko test?Taj motor je poznat po tome da trosi ulje, cak u servisnoj knjizi za motor 1.6 16v pise da je normalno da trosi do 1l na 1000km
Poslano sa mog SM-J500FN koristeći Tapatalk
Moram nesto iskombinirat jer mi ovako ne prolazi tehnicki..Rastavi ga i vidi stanje, vidi cijenu djelova i da li ti se isplati raditi ga ili ubaciti drugi polovan. Nema puno filozofije. Sam možeš provjeriti cijene gdje god poželiš, a ako nemaš nigdje popista na dijelove, vjerovatno imaš nekog mehaničara koji ima bar 20% marže i voljan ti je pomoći.
Kad sve sabereš, znaš na čemu si i šta ti je činiti. U ovom slučaju gledaš da prođeš najjeftinije što ne mora biti najbolja opcija.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
90% motora ima sl. potrosnju ulja. Mislim. otvori korisnicko pa ces pronaci.Taj motor je poznat po tome da trosi ulje, cak u servisnoj knjizi za motor 1.6 16v pise da je normalno da trosi do 1l na 1000km
Poslano sa mog SM-J500FN koristeći Tapatalk
Eko test u bih nije bitan za prolaz na tehnickom,njima je bitno da naplate, a kakav god bio rezultat,oni izdaju naljepnicu eko norme iz saobracajneKako onda misle da taj motor prode eko test?