Imam ja jedno pitanje znaci iz RS sam i trebam uzeti auto iz FBIH kakva je procedura? Znaci listing kazni vlasnicka, saobracajna kupoprodajni ugovor i sta saad ako auto ima registracije jos par meseci kako za registraciju odnosno osiguranje da vozim na toj reg? Da uzmem saobracajnu i vozim normalno sa kupoprodajnim ugovorom ili?
Rece covjek gore vec,
*ako ima osiguranje u drugom entitetu mozes prevesti bez nekih vecih troskova, uslovno receno, a ako nema,
*vozis na njegovo ime do kraja registracije, sa kupoprodajnim ugovorom-ako se dogovorite, a kad reg.istekne on odjavljuje vozilo u svome gradu, ti prijavljujes u svome, ili,
*on odjavi polisu i vozilo ti platis u svom gradu polisu i produzis registraciju,
*ako ste dogovorili cijenu vozila-registrovanog, neka pare sto dobije on od povrata polise (osiguranja), da tebi ili umanji cijenu vozila, da prevedes odmah vozilo na sebe, jer ce tebe malo skuplje doci registracija nego sto on dobije povrata, odn.ima dazbina drugih sem polise koje se placaju a ne vracaju se, finansijski.