daljinsko zakljucavanje stalo

daljinsko zakljucavanje stalo

zdravo raja..
danas mi je stalo daljinsko zakljucavanje na bori,do sada je bezprijekorno radilo i odjednom mi nece da zakljucava ni otkljucava..mislio sam da je do baterija pa uzmem drugi daljinski i opet nece,promjenm baterije i opet nece... dali je se kome ovako desavalo i sta je ucinio(mislio sam otici u interauto ili nipex,ali ce me tamo oderati to znam :icon_sad: )
imal gdje kakav osigurac od toga da moze iskociti/otici i gdje se nalazi,ili ako je do kakvog releja gdje se nalazi i koja mu je sifra (jer su oni vecinom u nekim siframa oznaceni) da tu malo virnem jer niti imam puno vremena da idem praviti termine niti imam neku veliku zelju pustiti da me gule po novcu...a i volim upoznavati svog ljubimca iznutra :D:D:D

hvala na svakom savjetu
pozdrav ;););)

Član
imas osigurac, ako je originalno daljinsko onda je u kutiji osiguraca ako nije onda je tamo gdje je kuciste daljinskog. To ti je 99% osigurac crkao. dali ti radi centralna brava normalno?

da radi,pritisnem dugme na vratimo za zakljucavanje i hoce ali na daljinskom nece...
pretrazivao sam osigurace i nemogu da nadjem nikako koji je,jer na shemi od osiguraca ima dva mjesta za oznakom "kljuc" i nijedan nije stradao(mislim na osigurac na oznacenom mjestu )ima li iko sliku ili oznaku pod kojo da potrazim na shemi ...mislim mozda nije "kljuc" oznaka za centralku jer vidim ima dosta onih mjesta sa oznakom"servisna knjiga sa uzvicnikom iznad" pa mozda je iza toga....

Da li si probo rezervni daljinski,... meni se pokvario daljinski, ispo iz dzepa i gotovo, isto tako nece da otvara i uzmem rezervi i on otvara sve normalno..

2 pionir@druze neznam dali je to dobra ideja jer ce mi se mozda pokoja druga stvar resetovati
2 streetracer@ probao sam ,nije do daljinskog izgleda...
2 soundlunatic@ da mi se jos nesto nece "resetovati" i dali je uopste moguce da se resetuje tek tako???

Član
Probaj sa jednim kljucem upaliti auto, drugim kljucem zakljucaj na bravu vrata vozaceva, i onda u nekih 5 do 10 sekundi tipkaj otkljucavanje sto vise puta, sekundu stani i onda 5-10 sekundi drzi bez prestanka otkljucavanje, tako je meni na golfu bilo s tim da mi je jedan kljuc radio drugi nije ;)

Administrator
ma nece se nista resertirati... kad skines klemu ti je isto ko kad ti ode akumulator i ti kupis novi, otpojis kleme i samo vratis i sve je isto kao i prije... jbg meni na skodi neki dan otiso aku, kupio drugi i sve normalno radi kao i prije... jedino sto se resetovalo je sat:D

Član
Ni u mene nije daljinsko radilo, otišao kod auto električara i ovaj mi reko da je otišao neki čip da moram drugi ključ kupiti koji košta oko 200 KM, ja odem kod RTV mehaničara i on mi preletuje moj stari ključ i opet radi.

Član
Može biti da je do antene od daljnskog, modula za daljnsko...Da su se samo kodovi pogubili rjesenja bi ti bilo ono što sam napisao tako se dodaju novi kljucevi kod vw-a ;)