Cime zalijepiti stop svijetla?

Cime zalijepiti stop svijetla?

Član
Ovako imam problem na Golfu 2, dihtung ispod štop svijetala nije dovoljan iako je citav i cim je jaca kisa, pusta vodu u gepek. Probao sam lijepiti silikonom(acetatnim) ali pusta, vjerovatno ne moze da uhvati od zime...
Kontam da to uradim zivom gumom, ali nigdje je ne mogu naci, obisao sam citavo Sarajevo i nigdje nema, zna li neko gdje ima? Zar je moguce da nigdje nema zive gume :S

Član
Lepilo za sajbe ti je najefikasnije, ako si siguran da je do toga i da tu pusta :icon_smile:

Legend
Pod pretpostavkom da ti je dihtung dobar i da je vezni lim na tom mjestu ravan,
obrati paznji na sami cosak iznad stopke gdje bi trebao da bude mali odvod sto sprijecava
da voda koja se slijeva prema stopki ne ide na nju nego ide pored na bocnu stranu...

Ako ga nema, vidi se trag gdje je bio, slobodno ga ponovi silikonom ili necim slicnim...
od kedera gepeka dijagonalno prema rubu stopke... ;)

Član
Mozes i diht traku za prozore :icon_smile: imaju i one sto lijepe sa obje strane, izuzetno su meke tako da kad zalijepis, pritisnes, one popune prostor i ..., namjenjene su za slicne stvari, pa im ne smeta hladnoca, a smijesna je i cijena :lol:

Član
Hvala na dobrim idejama, lijepilo za sajbe je dobro, al ako nekad budem skidao stopku, belaj :D
Tih odvoda mi nema, to cu morati napraviti nekim komadicem gume, jedino ako moze neka slika, da vidim kako je to izgledalo prije, pa da slicno napravim.
moracu naci ili zivu gumu ili tu traku za prozore, pa pokusat..

Legend
Nadam se da se vidi kako treba...

23szp80.jpg

Samo povuci od kedera gepeka prema casku ponovo...
tako da vecina vode prolazi pored stopke a ne direkt na nju...
i sam to moram odraditi jer mi ponekad zna sici malo vode kad je pljusak veci... ;)

Član
ja sam kod sebe napravio dihtung od gume, otis'o kod vulkanizera uzeo neki veliki slauf od kamiona ili od cega vec, uglavnom uspio sam iskrojit da bude k'o fabricki, i od tada nemam problema, eto jos ideja jedna ako sta znaci ;) ;)

Član
Na jednoj strani mi ima ovaj slivnik, da voda ide pored stopke i tu manje vode ulazi :cool:, a na drugoj nema nikako, kad je radjeno auto, beli neko kita navaljo :lol:
a to sa unutrašnjom gumom je odlicna ideja :D jako lijepilo npr za sajbe i iskrojis i napravis kakav god treba dihtung ;)
kontam mogao bi tako napravit i krovni keder, ispucala ona guma na krovnom kederu kako se vrata zatvaraju :D