roby71 je napisao(la):
na aparatu mu ne pokazuju nikakvu gresku al dimi
jedna od prepsotavki od mehanicara je da posto su mi ispale klackalice da je to kod tih motora problem tj mana , da je jedna od tih klackalica davno ispala jer se na tim motorima i ne primjeti tako lako , i da sad ventil ne zatvara dobro jer je prije bio u stanju mirovanja a sad kad su nove klackalice stavljenje i podizaci ventil ne zatvara dobro , do sada me je to kostalo 1500 e a pitam se gjde je kraj ,i pozzzdrav mostaru ja sam rodjen na sirokom brijegu
neko ima dobro iskustvo sa tim motorima,al vecina ljudi se zali posebno motori do 2000-2001 godine...bosh pumpe su tu stalno crkavale,klackalice i tako dalje da ti ne nabrajam znas i sam sta si radio....
posto kazes da nema greske,a dimi bijel dim,ima kod njih jedna mana sa tim motorima,i to vrlo cesta....a znam iz iskustva sa tim autima...
ali da bi to otkrio prvo moras skinuti komplet turbinu,ispod turbine tacno dodje jedan filter koji se steze sa 2 zvijezda sarafa,to ej filter od oduska motora...kod njih dodje taj filter od nekog finog materijala koji se lahko zacepi i kad se on zacepi stvara pritisak u motoru...i prvo mjesto na koje pocne odusivat je izduvna karika na turbuni, ona pusti i kraj nje prolazi ulje u auspuh pa zato pomalo dimi....
nadam se da si me skontao sta bi mogao biti problem....ja bi to prvo uradio,jer je najjeftinije,i vidit ces cim ga skines jel zacepljen ili nije, ako jeste samo ga izbusi na vise mjesta,sa necim tanjim,ne mora se on mijenjati...