2007 Renault Clio Sport 197 F1 Team R27

2007 Renault Clio Sport 197 F1 Team R27

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
2003475394448578621_rs.jpg


Specijalna serija Clio Sport modela sa veoma dugačkim imenom bi trebalo da se nađe u prodaji. Renault će proizvesti samo 500 komada, a dobar deo ovih automobila je namenjen najvećem tržištu za Renault Sport modele – Velikoj Britaniji.

Specijalna edicija poseduje “Cup” šasiju, dakle u pitanju je čistokrvni sportski automobil grupe N namenjen uličnim bravurama. Da spomenemo da specijalnu, “Cup”, šasiju kupci standardnog Sport modela mogu naručiti prilikom kupovine automobila tek krajem ove godine.

Novi Sport 197 model je na svim testovima zaradio sve same superlative, pa se od ovog modela očekuje da bude referentna veličina prilikom ocenjivanja malih sportskih automobila.

Kao što naziv govori, specijalni model je proizveden u znak Renoovih uspeha u Formula 1 takmičenju, a deo njegovog naziva se odnosi na ovogodišnji model bolida F1 – R27.

2003480887036414944_rs.jpg


Specifičnosti ovog modela u odnosu na standardni, pored šasije, su: 17” antracit aluminijumske felne, zatamnjeni prozori, crvene kočione čeljusti, Recaro sedišta i Renault F1 oznake (koje se bez doplate mogu i ukloniti sa automobila).

Automobil je dodatno spušten za 7mm što, po rečima ljudi iz Sport odeljenja, dodatno poboljšava dinamiku kretanja sniženim težištem i smanjenim transferom težine. Sposobnost za bolje i brže prolaske kroz krivine je unapređena tvrđim oprugama (27% napred, 30% nazad), a istovremeno je umanjeno naginjanje i povećana stabilnost prilikom ofanzivnih kočenja. Kočioni sistem je zadržan sa serijskog modela uz estetski detalj crveno obojenih kočionih klješta – napred ventilirajući diskovi prečnika 312mm, nazad 300mm.

Novi model ima serijski motor, koji ovom modelu omogućava ubrzanje od 6,9 sekundi od 0-100 kmč. Potrošnja je i dalje sasvim simboličnih 8,5l na 100 km.
 
Legend
Mocno izgleda, ali nazalost malo toga su ucinili da ga razdvoje od obicnog DIZELA. A cijena je uzasna.
 
Član
Ma tako ti rade sve kompanije, samo malo zamazu oci... i suknu ti ga...
A nedavno kada sam gledao Auto Shop Magazin, testirali su onog ˝obicnog˝ Clia Sport... naci ne ovaj F1 team, i na kraju kazu cijena 35.400KM... jel mu to nesto spala cijena ili... meni se cini da je ono kostao malo jace od 40.000KM kada je tek izasao...
 
Legend
Spadaq mu cijena dramaticno, inace cjelom renault programu je spala cijena zbog proizvodnje u Turskoj, sad to vazi za BiH neznam za susjede.
 
Legend
Nema tog Renola za kojeg bi ja dao toliko para, jedan jedini razlog, to su polu auta, svi imaju greski ali oni su najgori. Imaju ljep dizajn, furaju svoj fazon, ali da dam 30-40 hiljada za renola i da mi kroz dva mjeseca spada prozor i da mi to ovlasteni servis nece da popravi u garanciji, pa da ga moram robijat, osta mi je to. Bog dao ima Japanaca, Njemaca pa bujrum biraj.
 
Član
clio 3 sport je od 35.000 pocetna... i ne pravi se u Turskoj sport
vec samo u Dieppe - Francuska
u turskoj se radi 1.2 16v 1.4 16v - prijasnji, sad 1.2 TCE sve do dynamique (extreme) opreme
1.6 16v privillege i sport serijala se u francuskoj rade iskljucivo
al ovaj R27 gori :D
 
R27 je tako primamljiv autic.. vec dok slike gledam dlanovi mi se znoje. a to dali ima gresku i nema meni je sasvim sporedno jer ga kao bakica nebi mogao voziti. svidja mi se i sto nije prenaglasen sa raznoraznim plastikama i neznam vise sa cime ne. sve sto je uradjeno ima neku funkciju i nije cista estetika. motor je dijamant jer se radi ovelikom atmosfercu (nema turbo rupe i problema u odzivu tokom dodavanja medjugasa) a i potrosnja je za 2.0 korektna. mozda ima i brzih, ali ovo je moj favorit u klasi malih automobila.
VIVA LA FRANCE!
VIVA LA 197 R27!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top