2003 Seat Toledo 1.6 16v

2003 Seat Toledo 1.6 16v

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
Evo da predstavim tatino auto, seat toledo 2003 god 1.6 16v 74kW, presao 113 000 (uskoro veliki servis :icon_evil:)

Auto je uvezeno iz njemacke prije 8 mjeseci, tu je stajao (nazalost nije vozen) i onda prva registracija 15.7.2010 god

Sto se tice auta, meni je ovo jedno od najdrazih seatovih vozila, bas ova linija toleda, od opreme je neka srednja zalost, 4x el podizaca, servo, climatrnic, el retrovizori, alu felge 15", pranje farova, 6x airbag , ima jos nesto al dok se sjetim :D

Uglavnom, vise bih volio da je tdi, jer ovih 74kW su sasvim druga prica kod benzinca, nego kod dizela, ali Boze moj..

da ne duljim, evo koja slika

Uploaded with ImageShack.us

Auto kupljen navece, ujutro stari naspe neko lose gorivo u RSu i upali mu se check engine, problem lambda sonde, pa smo se malo napatili oko toga, i jos uvijek nismo rijesili problem, ponistili smo gresku u seatovom servisu na dijagnostici medjutim opet se upalila jer je bilo jos uvijek tog shit goriva, pa cemo sad pokusat to malo procistit pa opet pokusat ponistiti, ako ne uspije, onda nova lambda sonda :icon_evil:

Poslije toga, culo se neko cudno krckanje u auspuhu pa smo skontali da je srednji lonac u losem stanju (vjerovatno je propao od stajanja, jer je auto uvezeno u zimskom periodu) pa smo i to zamjenili..

za sada toliko.. sto se tice daljih planova, vjerovatno celicne 15" i zimske gume, i mozda neki player.

Član
neka je sa srecom i procepi to kvalitetnijim gorivom ugasice se sam chek ;)
nego kakvo ti je ovo udubljenje u patosu :icon_confused:

Član
.nOKe je napisao(la):
vidjet cemo, ako ne rijesimo ovaj problem sa gorivom, onda ili polovno ili novo..

Ne znam koliko ti košta nova. Ja sam za svoje zbavio polovnu za 30 km. Sve fercera savršeno. Jeli potrošnja goriva povećana? Može biti i do dizni...

Eh, da, lijep seat;)

Legend
ZELA GTI je napisao(la):
Ne znam koliko ti košta nova. Ja sam za svoje zbavio polovnu za 30 km. Sve fercera savršeno. Jeli potrošnja goriva povećana? Može biti i do dizni...

Eh, da, lijep seat;)
nova jei zmedju 200 i 300km, zavisi kako naletis.. tako su bar rekli u servisu, a opet polovnu naci ispravnu, i to je lutrija, no svakako cemo pokusat i to prije kupovine nove..

niksa je napisao(la):
neka je sa srecom i procepi to kvalitetnijim gorivom ugasice se sam chek ;)
nego kakvo ti je ovo udubljenje u patosu :icon_confused:
mislim da se sam ne moze iskljucit, svaki put se kompijuterski mora ponistit..

vjerovatno je neko zapeo sto je prije vozio, vidio sam da ima na 2-3 mjesta i na mostu osteceno.. jbg polovno auto :)

Super Moderator
naspes dobro gorivo i ponistis je nece se palit ;)
ako ti puno para uzimaju na dijagnostici navrati do travnika samo se najavi ponistit cu ti ja nije frka
fin je autic baci koju sliku iznutra da vidimo
nek je sa srecom ;)

Član
Nemoj noke nista novo kupovati u tom servisu... nama su za selene na ibizi trazili oko 280KM... a po komadu se kod drugih prodaje po 13KM...
Uostalom... lijep Toledo...;)

Legend
hvala svima na komentarima, posto smo dobili garanciju na motor i mjenjac 6 mjeseci, auto kuca gdje smo uzeli auto ce pokrit troskove ovog "kvara" tako da se vise ne brinem za to..

trenutno nisam kuci, pa ce biti uskoro slike..

zaboravio sam gore napisati da auto ima 77kW i da ima od opreme jos maglenjake, to sam se naknadno sjetio

Član
Slabe slike Nokiću...daj sa svih uglova, daj slike unutrašnjosti...počasti nas Seatovce slikicama....kad se sjetim koliko si golfa slikavao :icon_rolleyes:

Vozim istog samo crveni i TDI :icon_smile: lijepa i zahvalna auta. Milim da se nećeš pokajati zbog kupnje navedenog.

Samo ako nije tajna koliko love je koštao?

Legend
ma ovaj nije moj, tatin je nek ga on slika :D

hahah salim se.. mah slikat cu nikako da ga operem :))

a sto se tice auta, i meni se svaki dan sve vise i vise svidja.. stvarno je extra..

placen je oko 5500€

eh da.. samo da navedem da cu ubrzo pocet chuning i na ovom, prvo ide sredisnji naslonjac za ruku, origigi naravno, pa onda vjerovatno i xenoni (uz to i LED pozicije u farovima i LED osvjetljenje tablice)

eto :icon_smile:

evo slika..

i vec pomenuti problem sa cd playerom

toliko za sada :icon_biggrin:

Član
Noke vidim te juce u Travniku se vozas s ovim seatom.Na kruznoj raskrsnici sjedili ja i Allroad,prali auto na susjednoj praonici i sjedili na kafi kad ti prodje:icon_smile: Nismo uspjeli da ti masemo,heh

Legend
ArminM je napisao(la):
Noke vidim te juce u Travniku se vozas s ovim seatom.Na kruznoj raskrsnici sjedili ja i Allroad,prali auto na susjednoj praonici i sjedili na kafi kad ti prodje:icon_smile: Nismo uspjeli da ti masemo,heh

aa. rece mi roman, vidio sam ja njega u palmi al nisam bio siguran da je on :D

a tad kad ste me vidjeli, isao sa starim na vlasic da ga oprobamo uzbrdo :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.