VIDEO Banja Luka: Pogledajte kako policajci uzimaju mito pred očima građana

Član
2b20db81a6033f5790804f99ca47bb84.jpg

Pogledajte video snimak na kojem se jasno vidi kako dvojica saobraćajnih policajaca MUP RS u centru Banjaluke uzimaju mito od vozača putničkog automobila!

Sve se desilo u Kninskoj ulici kod tržnog centra „Ekvator“ prije otprilike mjesec dana, a video snimak koji traje više od tri minuta načinjen je kamerom sa obližnje zgrade. Da apsurd bude veći, policajci su novac uzeli pred očima građana koji su se nalazili u autobusu gradskog prevoza, a koji se zaustavio na stajalištu neposredno iza njih.

Kako se jasno vidi na snimku, dvojica policajaca su zaustavila automobil i oko minut i po razgovarali sa vozačem dok je sjedioo na svom sjedištu. On im je, kako je uobičajeno, pokazao dokumenta, koja su policajci „analizirali“. Potom su i vozač i saobraćajci prešli sa druge strane automobila, na trotoar, gdje su nastavili raspravu.

Jedan od policajaca je iz džepa uzeo olovku i papir sa namjerom da vozaču napiše prekršaj. Rasprava je trajala sve dok vozač - muškarac iz novčanika nije izvadio novac i dao ga saobraćajcu sa svoje lijeve strane. Ipak, vrijednost novčanice se ne vidi na snimku. Odmah potom vozač je dobio nazad svoja dokumenta, a policajci su nastavili da šetaju trotoarom. Jedan od njih je zadovoljno trljao ruke, dok se automobil udaljavao od njih u pravcu Bulevara cara Dušana.

Direktor policije RS Gojko Vasić potvrdio je da je MUP RS upoznat sa snimkom na kojem se vidi primanje mita i naveo da je protiv saobraćajaca već pokrenut disciplinski postupak.

„Prema našim saznanjima, snimak je nastao krajem decembra prošle godine. Odgovorni za ovakve stvari u MUP RS biće uvijek kažnjeni, zato je protiv policajaca već pokrenut diciplinski postupak“, naveo je Vasić, ne želeći da otkrije imena saobraćajaca. On upozorava da je primanje i davanje mita kažnjivo, zbog čega policija utvrđuje i identitet vozača koji je saobraćajce častio novcem.

Član
pa ako policija bude radila posteno i kako treba mi smo najebali. sta je puta cvaja spasila vozacku.

Član
Samo treba da im se smanje plate da se rastereti budžet za druge stvari, jer će oni stalno uzimati koliko god da imaju.

Član
scorpio je napisao(la):
pa ako policija bude radila posteno i kako treba mi smo najebali. sta je puta cvaja spasila vozacku.

ma jebiga štaćeš, opet si ti sa tih 20KM platio neku kaznu, daj i zahvali mu se

al ovi su ofirni, jebiga to se smota, stavi u saobraćajnu pa dadneš diskretno a ne koda plaćaš ulaz na koridu :lol:

Član
scorpio je napisao(la):
[/quote"APSOLUTNO NETACNO" najebaces jednom dva puta kad platis masno pa ces vidit hoces vise radit prekrsaje kad te oderu po dzepu pa ti ako si budala radi i daji njima svoju platu...sto se mene tice samo jos vece kazne pa cete vidjeti reda u saobracaju...

Član
menso je napisao(la):
scorpio je napisao(la):
[/quote"APSOLUTNO NETACNO" najebaces jednom dva puta kad platis masno pa ces vidit hoces vise radit prekrsaje kad te oderu po dzepu pa ti ako si budala radi i daji njima svoju platu...sto se mene tice samo jos vece kazne pa cete vidjeti reda u saobracaju...
DRUZE ja vozim mnogo i nemam zelju da vozim 50 tamo gdje je nerealno ogranicenje i slicne gluposti u saobracaju me nezanimaju. a ti ako si BUDALA putuj do beograda 8 sati zbog ogranicenja ja nemam zelju. lijep pozdrav

neko plati 20KM i vrate mu vozacku i dva kilometra posle dijete lezi mrtvo na ulici.....imat cete djecu i vi pa cete drugcije razmisljati...

Član
e jbg sad. vi ste svi posteni i nikad niste dali pare. jedini ja budala a vozim punih 10 godina.i da dodam da imam djete trenutno drzim u krilu i pisem

Član
scorpio je napisao(la):
e jbg sad. vi ste svi posteni i nikad niste dali pare. jedini ja budala a vozim punih 10 godina.

nisi jedini :D U pravu su oni u neku ruku, ali kad drugi daju što bih ja plaćao kazne koje su 10 puta veće, bolje časti i budi srećan ako uzme. Alkohol je zlo najveće i tad ne bi trebali uzeti pare ali ima i toga. A to što je neko prekoračio 20-30km/h nije ništa strašno jer su ograničenja manja nego što bi trebala biti.

platio sam dvije kazne ali u posti!Ne u ruke!Ako vozim nekad brze gledam gdje mogu i gdje nikoga ne ugrozavam naravno po najvise sebe i svoju porodicu u autu...

Član
nermin suljagic je napisao(la):
neko plati 20KM i vrate mu vozacku i dva kilometra posle dijete lezi mrtvo na ulici.....imat cete djecu i vi pa cete drugcije razmisljati...
bas tako i to nije samo zbog djece nego zbog mnogo toga a neces vozit 50 zna se gdje je kakva opasnost na putu niko ne vozi bas striktno po ogranicenju...

dellas je napisao(la):
scorpio je napisao(la):
e jbg sad. vi ste svi posteni i nikad niste dali pare. jedini ja budala a vozim punih 10 godina.

nisi jedini :D U pravu su oni u neku ruku, ali kad drugi daju što bih ja plaćao kazne koje su 10 puta veće, bolje časti i budi srećan ako uzme. Alkohol je zlo najveće i tad ne bi trebali uzeti pare ali ima i toga. A to što je neko prekoračio 20-30km/h nije ništa strašno jer su ograničenja manja nego što bi trebala biti.

jbg,kazna je kazna i nije je onaj papak kraj ulice sa palicom pisao...Strogi sam neprijatelj alkohola za volanom,za te stvari bi trajno oduzimanje vozacke uveo,za prekoracenja brzine bi samo rokao poene i kad naslazes oduzmu ti licencu pa gledaj odkle je vedro....
razumijem da 90% nasih ulica nije pravilno obiljezeno i da su ogranicenjabrzine naspram yuga i folcike zadate,ali zna se gdje se moze prekoraciti 20 a gdje strogo NE!