Uvoz auta iz UK

Uvoz auta iz UK

Član
Dakle malo sam njuskao po mobile.de i slicnim stranicama i primjetio sam veci skok cijena Fabije prve generacije. Nekad se slupana mogla naci i za 600€ a sad minimalna cijena oko 1500€+ pa sam nadosao na ideju uzeti auto iz engleske posto je u njih to jeftino ko blato. Ali kako dalje, gdje gledati, kako organizirati prevoz, koji papiri trebaju biti prilikom kupovine i uvoza da bi mogao odraditi homologaciju na svojoj i regitrirati je sa serijskim brojem motora tdi-a itd ?

Član
Vozilo sa volanom na desnoj strani ne može proći homologaciju.
Nisam siguran za neke specifične vrste vozila tipa vatrogasna, oldtimeri ili neka druga specijalna (kamioni prije svega, a ne putnička)...ali standardno vozilo ne može. Možeš ga uvesti da ti ga neko sa engleskim papirima doveze ovdje i da bude tzv. stranac, a legalno ne.

Član
to mozes uvest,uvezes auto za djelove,i mjenjaj....

Vozilo za dijelova moze uvozit samo firma, a upravu je kolega sto je vec gore napisao da volan na desnoj strani ne prolazi homologaciju, sto se tice papirologije treba ti eur1 ko i za svako auto koje hoces uvesti u njemacku.
A sad gdje ti je racunica, da je kupis u engleskoj za 500 eura, prevoz 1000 € , dadzbine nasoj drzavi minimum 500 eura, to je sve ukupno 2000 € , gdje su zivci i stresovi,za 2000€ mozes ovde kupit motor komplet s mjenjacem i strujom i da ga osvjezis sve novo u njega da stavis

Član
Koji bi tdi motor, nezz jeli sve isto kao kod ibize mozda se one jeftinije mogu naći, a i više ih ima sa 1.9 tdi 96kw...

Od te bi ti jedino motor mogao prebacit a instalaciju sumnjam. Radili smo kod komsije oktavije 2005-06-07god prepakivali sa engleskog na nase volan prebacivali instalaciju komplet menjali tako da nisam siguran da ti instalacija pase

Član
Stara je tema ali ću napisati. Prije se moglo uvesti auto i registrirati sa volanom na desnoj strani. Os 2016-2017. godine u BiH se ne može registrirati auto sa volanom na desnoj strani.
Treba znati da je moguć uvoz, ALI ne i homologacija pa tako ni registracija.