Neispravni Vazdusni Jastuci Preplavili Americko Trziste

Neispravni Vazdusni Jastuci Preplavili Americko Trziste

Član
</div>
<div style="text-align: center"><object type="application/x-shockwave-flash" width="450" height="350" data="http://www.youtube.com/v/tXHn_zSW3rg" id="ltVideoYouTube"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/tXHn_zSW3rg" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAcess" value="sameDomain" /><param name="quality" value="best" /><param name="bgcolor" value="#FFFFFF" /><param name="FlashVars" value="playerMode=embedded" /></object></div><p>Činjenica je da u svetu automobila ne prođe ni nedelju dana bez nekog novog
opoziva ili neke nove afere. A, poslednja vest te vrste dolazi nam iz SAD-a i
odnosi se na vazdu&scaron;ne jastuke koji, pojednostavljeno, ne rade.</p>

<p> Pravu paniku na trži&scaron;tu SAD izazvalo je otkriće da su u mnoga vozila, nakon opravke, ugrađeni lažni vazdu&scaron;ni jastuci. Naime, reč je o vazdu&scaron;nim jastucima
koji odgovaraju kao model (dimenzije i ostalo) pa čak imaju i ispravan logo
proizvođača.</p>

<p>Ali, u američkim medijima se navodi da se takvi vazdu&scaron;ni jastuci u slučaju
sudara najče&scaron;će uop&scaron;te ne naduvaju, ili se naduvaju nedovoljno ili prilikom
njihove aktivacije unaokolo lete o&scaron;tri delovi plastike i metala i sl. Pogodili
ste? Zemlja porekla - Kina.</p>

<p>Konačno, reč je o vazdu&scaron;nim jastucima ugrađenim u servisima koji nisu ovla&scaron;ćeni
od neke automobilske marke. Zato, bar za sada, tro&scaron;kove za svaki eventualni
problem koji ovo može izazvati snose isključivo vlasnici vozila.</p>

<p>Američki Nacionalni ured za bezbednost drumskog saobraćaja je testirao
kineske zamenske vazdu&scaron;ne jastuke sa ne ba&scaron; najboljim rezultatima (u stvari,
ovaj video prikazuje pravi vatromet!), a navodi se da je moguće da se takav
airbag nalazi u vozilima koja su popravljana u poslednje tri godine.</p>

<p>Kada će prvi ovakav slučaj biti zabeležen u Evropi, nažalost, pitanje je
dana...</p>

<p>Izvor: Autonet.hr</p>

<br />

<br />

Član
yebo ga pa ovo i ako prezivis saobraćajnu nesreću ubit ce te zračni jastuk :icon_eek:

ja inače nikad nisam vjerovao u ove jastuke, pogotov u ova auta starija preko 10 god, mislim nebi volio da se nadjem u toj situaciji da isprobam svoj zracni jastuk, al kad bi dosao u tu sutaciju najmanje bi se nadao da ce nesto bijelo iskocit iz volana

Član
ma za oo ce okrivit bin ladena da im je oo namjestio sa kinezima
Al ovi zracni znaju prepast ja se zakuco sa nekih 30kmh u garazu kad jejastuk zaprasio naduva se jos me i prepade a sto sam sebe nokautira jer mi lansiro ruku hehee