MSN problem

MSN problem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naime novi sistem stavio xp sp3 i novi msn instaliran radi bez problema ali kamera nece niti se moze otici tamo u podesavanja zvuka i video non stop isti problem jel ko to uspio rijesiti:icon_rolleyes:

ma sve zivo treci put od jutros obaram sistem na tom pc-u i na njemu nece ni naopako kamera

sve je instalirano sve i jedna moguca verzija msn kamera radi upali se preko windowsa ali preko msn nema sanse samo nije moguce pokrenuti postavke zvuka i videa

Član
http://download.live.com/?wa=wsignin1.0
pokusaj skinut ovu verziju msn-a,i onda probaj,a prije toga provjeri kameru na Skype-u,da vidis dal je s njom sve ok

ArminM je napisao(la):
http://download.live.com/?wa=wsignin1.0
pokusaj skinut ovu verziju msn-a,i onda probaj,a prije toga provjeri kameru na Skype-u,da vidis dal je s njom sve ok

ja servis racunara imam i internet klub tako da se oko ovog bas razumijem ali na ovom jednom ludom pc-u nece ni naopako nema sta nisam pokusavao evo uspio sam otkljucati opcije podesavanja nekako je pustio sad moram jos cackati da proradi ovo je posao od cca 3 min a danas mi se zalomilo pola dana nece ni naopako

posalji mi na pm svoj msn da te add pa da probam s tobom na cam ako imas ti instal je

Član
Ako si skinuo ovu zadnju verziju msn-a sa ovog gore linka sto je kolega postavio, onda bi trebalo raditi, a jesi mozda pokusao sa drugom cam, ili da zamjenis tu cam sa nekom drugom, ako je internet caffe u pitanju...

Član
ako je provjeri na Skype-u i radi,onda mora i na msn-u,ja sam curi instalirao na njen racunar,isto nije htjelo,nekad joj se mrznula slika,svakakvih gluposti bilo,nije htjelo,dok nisam install ovaj msn,gore sa ovog linka,,tad je sve proradilo;)

Član
Problem sa kamerom se desava cesto (meni isti problem i na Visti i na 7ici sa 2 razlicite kamere NOVE) i na kraju obrisem bilo koji drajver za cam i onaj sto mi sistem dodjeli i sam izaberem od drajvera koje ima sistem u sebi (racunajuci koji je za moju kameru) nadam se da si shvatio o cemu pricam!

Član
ArminM je napisao(la):
ako je provjeri na Skype-u i radi,onda mora i na msn-u,ja sam curi instalirao na njen racunar,isto nije htjelo,nekad joj se mrznula slika,svakakvih gluposti bilo,nije htjelo,dok nisam install ovaj msn,gore sa ovog linka,,tad je sve proradilo;)

Ja ne vidim da je igdje spomenuo da radi na skyp-u... :icon_question:

Član
ErRoR je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

Ja ne vidim da je igdje spomenuo da radi na skyp-u... :icon_question:

nije,ali moze provjeriti kameru,to sam mislio,nije on ni spominjao Skype;)

Član
Ma meni se desavalo da je prepozna sistem a ne msn, a skype da (koji ne koristim ali install kao tester), pa onda instaliram oficijalne drajvere prepozna msn ali nece ucita samo beskonacno ucitava a kad pokrenem editor njen oficijalni pise da je nema, ma muke isusove prave, pa kus' dalje kad sam na kraju kupio i 2 kameru i opet isto.
I na kraju uradim to sta sam napisao i rijesim (a prethodno iz registrija obrisao stari drajver jer se nije htjeo potpuno uninstalirat!!!)

Član
jesi li ti instalirao sve codece? da ti nije smanjen zvuk u msn? jbg nesto nevalja probaj ponovo sve ispocetka ako si sve uradio kako treba

imao sam sinoc isti problem,izbrisem instaliranu verziju(koja je bila na hrvatskom jeziku) i instaliram ponovo(engleski jezik) i radi normalno,,a isto nisam mogo pokrenuti video;);)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.