Kako staviti 16´radkape na 14´felge??

Kako staviti 16´radkape na 14´felge??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
E raja stavio sam opet na svog golfa celicare 14 pa bih sada zelio staviti 16 radkape na 14 felge evo mojih kako izgledaju
felgesavav2.jpg
[/URL][/img]

sada neznam kako cu ih pricvrsiti??Sa plasticnim vezicama ?
Samo problem je sto ce ja mislim 16 radkapa strugati rub gume u krivini :icon_confused: :icon_confused:..kako cu to rjesiti i sta mislitete kako je najbolje ovo pricvrstiti za ove moje felge da izgleda ovako :icon_biggrin: :icon_biggrin:

dsc67131.jpg
[/URL][/img]
rad161.jpg
[/URL][/img]

Mozda kad bi stavio 15 radkape nebi strugalo rub felge??

Član
dobro pitanje... i ja sam neki dan kontao o ovome... :lol:
jedino da probas povezati ih plasticnim vezicama, ali prije toga skini onu zicu sto ide u felgu, i polomi one zabice sto ulaze u felgu.. centriraj ratkapu na sredinu felge i zakaci vezicama...

Član
mario05 je napisao(la):
jedino da probas povezati ih plasticnim vezicama, ali prije toga skini onu zicu sto ide u felgu, i polomi one zabice sto ulaze u felgu.. centriraj ratkapu na sredinu felge i zakaci vezicama...

I ja sam konto tim vezicama ali ce mi onda biti blizu gume i gulit ce mi gumu po rubu :icon_confused: :icon_confused:

ALi morat cu pokusati tako dok ne skontam drugo nesto ;)

Član
Skrabo je napisao(la):
mario05 je napisao(la):

I ja sam konto tim vezicama ali ce mi onda biti blizu gume i gulit ce mi gumu po rubu :icon_confused: :icon_confused:

ALi morat cu pokusati tako dok ne skontam drugo nesto ;)

ma nevjerujem da ce gulit.. jer i guma se okrece zajedno sa ratkapom, a ratkapa je plasticna nije toliko ostra da je osteti...

dobra ideja a evo kako ja mislim da bi to ispalo odlicno :cool: nadji plasticne rubove/ sesire felgi ima ih VW od 14" dva modela i uzmes te radkape skines celicni obruc i lemilicom zavari obruce na radkape dok su jos drzaci radkapa na njima radi boljeg centriranja kad zavaris to jest spojis ukloni lijepo drzace radkape da bi isla uz felgu :cool:

jesam kreativan al skupo ce izac :icon_biggrin:

Član
GolFanatiCars je napisao(la):
dobra ideja a evo kako ja mislim da bi to ispalo odlicno :cool: nadji plasticne rubove/ sesire felgi ima ih VW od 14" dva modela i uzmes te radkape skines celicni obruc i lemilicom zavari obruce na radkape dok su jos drzaci radkapa na njima radi boljeg centriranja kad zavaris to jest spojis ukloni lijepo drzace radkape da bi isla uz felgu :cool:

moze i tako.. bolje bi izgledalo.. ali je skuplja varijanta...

Član
Vidjao sam to uzivo par puta i izgleda skroz bezveze jer se vidi da to nije ta felna. E sad mozda moze to bolje da se odradi...pokusaj pa sta uradis.

Član
GolFanatiCars je napisao(la):

Obruce bi mogao nabaviti ali kako to zalemiti moze li obicna lemilica neznam ili neka za palstiku :icon_question:

normala je napisao(la):
lowered_car je napisao(la):
to ti se druze na celicnu felgu stavi profil gume 30 pa onda ratkapu stavis i bude odlicno

slazem se a ovako ako uradi kao sto je naumio... bit ce kic pravi ..

evo bjezim od ovih vezica trazim drugi nacin,,mozda b ise mogle satviti 14 ratkape pa na njih 16 i zasarfiti jednu za drugu ;) ;) :icon_biggrin:

lowered_car je napisao(la):
to ti se druze na celicnu felgu stavi profil gume 30 pa onda ratkapu stavis i bude odlicno

Ako stavi profil 30 onda ce mu strugati radkapa od asfalt jer ce njen precnik biti veci od kompletnog tocka.... :icon_confused:

ima momka u tuzli tako odradjo,moram pokusati slikati jednom..radi momak prekoputa Remexa u tz,tacnije u zastupnistvu omeginom i bude na parkingu uvijek parkiran,bas je extra pojava....

ja bi ovako: uzmes radkapu svoju 14" i stavis je na felgu(felga nek bude na autu,jer se prilikom tezine auta u donjoj strani guma siri tj tezina je pritisce i bude sira(spljosti se) pa bi savjetovao da nebude radkapa prevelika jer ce joj smetati guma prilom okretanja tocka) uzmes na sredinu stavis gutu plastelina i pritisnes zeljenom radkapom (16" ) naravno od oka centriras 16" na tocku,zatim skines radkapu i odmjeris sirinu spljostenog plastelina i prema tome napravis sebi neki "distancer" koji moze biti od plastike,zalijepis ga(zavaris) i jos na par mjesta tanko naneses pur pjene i gotovo,pazi da ne pretjeras sa tim ljepilima ili dzidzama jer ce ti tocak izgubiti balans ako neravnomjerno stavljas te derivate ( trest ce ti.)...

Član
evo kupio sam sesire danas pa sam ih namonzito ;)
Ekstra izgleda mozda i ostavim bez ratkapa sam osa sesirima ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.